Усташка журка у финалу Купа БиХ

3

Такмичарска комисија Фудбалског савеза БиХ суспендовала је стадион Широког бријега због испада навијача овог клуба на финалној утакмици Купа против Сарајева.

Навијачи Широког Бријега су на поменутој утакмици направили неколико преступа међу којима је и хорско скандирање усташког поклича „за дом спремни“, због којег је у неколико наврата кажњавана и фудбалска репрезентација Хрватске.

Очито да неки нису извукли никакве поуке из тога па су озлоглашени поклич користили и у поменутој утакмици финала Купа БиХ. Уз то навијачи Широког Бријега су на почетку утакмице извиждали химну БиХ а затим узикивали „Ми Хрвати“, као и „Убиј балије“.

На трибинама је такође истакнута и застава Хрватског вијећа одбране (ХВО) што није промакло дисциплинској комисији која је казнила домаћина суспензијом стадиона, такозване „Пецаре“.

– Суспендује се Ногометни клуб Широки Бријег од одигравања свих утакмица на стадиону „Пецара“ до окончања дисциплинског поступка. Целокупан материјал са реванш утакмице финала Купа БиХ Широки Бријег-Сарајево уступа се Дисциплинској комисији ФС БиХ, ради водјења дисциплинског поступка против НК Широки Бријег- наводи се у саопштењу.

 • Simerijanac

  Коцкасти у Федерацији данас више мрзе турке но Србе, а турке више мрзе и од Срба што је у сваком случају добро. Што се мене тиче нека се изједу.

  • VELIKI HRVOSER

   „ubi balije“ :-)))
   hohohohohohohohohoooo
   zabavno je njima u Federbosni :-)))

  • Simerijanac

   Ово може само да нас радује.