Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ УПУТИО НОВЕ ЗАХТЕВЕ Вучићу, Николићу и Маји Гојковић

0

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ наставио је и јуче, у Скупштини Србије, са изношењем изјава и захтева; овај пут је тражио од председника Томислава Николића да помилује Звездана Јовановића, осуђеног за убиство премијера Зорана Ђинђића 2003. године.

У оквиру времена за постављање посланичких питања, Шешељ је рекао да је Звездан Јовановић осуђен на најтежу затворску казну „без релевантних доказа“ и да је обавеза Томислава Николића да га помилује“.

Такође, лидер радикала је рекао да би Николић направио добро дело да помилује и све осуђене за ратне злочине од стране суда у Београду, јер је то био „суд америчке амбасаде“, наводећи да су људи „осуђивани на основу лажних сведочења“.

Захтев Вучићу и Гојковичкој

– Ја сам захтевао Велику Србију и захтеваћу је до краја живота; ја сам типичан случај који треба хапсити по обећању које је Александар Вучић дао албанској телевизији. Нећу га питати како је он само мене цитирао својевремено, када је реч о Великој Србији, било је ту још неки од вас који сте ме стално цитирали и ја сам тада мислио да сте искрено веровали у радикалску идеологију.

Шешељ је потом питао Мају Гојковић да ли је искрено веровала у идеју „Велике Србије“ и ако јесте да ли још верује или га је ипак и она само цитирала.

– Ако и сада верујете онда да заједно идемо у затвор. Једном сте исказали храброст када су ме убацили у марицу, ви сте за мном трчали са легитимацијом међународне адвокатске коморе и успели да уђете и ви у марицу – казао је Шешељ.

Маја Гојковићје захвалила што је се сетио и рекла да је одговорно увек радила свој посао, па и када јој је живот био у опасности, истичући да је тада показивала легитимацију Адвокатске коморе Војводине која је чланица међународне коморе.