Прочитај ми чланак

УДАЛА СЕ ЗА СВОГ 25 ГОДИНА МЛАЂЕГ ЂАКА, а сутра може бити ПРВА ДАМА ФРАНЦУСКЕ

0

Следећи становници Јелисејске палате могли би да буду најмађи француски председник у модерној историји и његова 25 година старија супруга.

Супруга Емануела Макрона, који је победио у првом кругу председничких избора у Француској је Брижит Троње (64), бивша наставница драме.

Foto: Yoan Valat / EPA;

Емануелова и Брижитина љубавна прича је необична, а многи ће рећи и контроверзна.

Наиме, Брижит Троње је 25 година старија од свог супруга, а упознали су се када је он имао само 15 година и то у приватној средњој школи у Ламјену коју је он похађао.

Млади Емануел се одмах заљубио у Брижит која је била удата и имала троје деце.

Он је волео књижевност и глумио је у неким представама у драмском клубу који је она водила.

– Није био попут осталих, није био тинејџер. С одраслима је имао однос на равној нози – изјавила је она у француском документарцу снимљеном прошле године.

Рекла је да јој је једног дана Макрон дошао са плановима да заједно напишу представу за матуранте.

– Нисам мислила да ће то тако далеко отићи. Мислила сам да ће му досадити. Писали смо, и мало по мало мене је потпуно освајала интелигенција тог дечака – рекла је Брижит Троње.

Са 16 година Макрон је отишао из Амјена како би наставио школовање у Паризу, обећавши притом да ће је оженити.

– Шта год да радиш, оженићу се тобом – рекао јој је тинејџер, што је касније и остварио.

Када су кренуле гласине да између њих двоје постоји нешто, родитељи су га послали на престижни лицеј у Париз. Њихова љубав све је преживела, па су годинама касније, када је Емануелу било 30, стали пред олтар.

– Звали смо једно друго стално и проводили сате на телефону. Мало по мало, поразио је сав мој отпор, на невероватан начин, стрпљењем – навела је професорка.

Брижит је напустила мужа и започела везу са бившим учеником за којег се удала 2007. године.

Ан Фулда, биограф центристичког кандидата Макрона који се синоћ заједно са лидерком ултрадеснице Марин ле Пен квалификовао за други круг председничких избора у Француској, казе да је он у стању да „покори“ Француску, када је успео да освоји своју професорку из средње школе са којом је већ десет година у браку.

– Он жели да покаже да, ако је био у стању да заведе жену која је 25 године старија од њега и мајка је троје деце, у малом провинцијском граду… упркос осуди и ругању, може да освоји Француску на исти начин – тврди Фулда.

Иначе, за Макрона су се везивале и гласине да је геј, али је он њих оповргао.

Након што су објављени резултати првог круга председничких избора Макрон је заједно са супругом изашао на бину и одржао говор.

Макрон се увек радо појављује у јавности са супругом и каже да ће она, ако он победи, имати важну улогу.

– Она је одувек део мог живота и биће ту. Дугујем јој много тога јер је она допринела томе да будем особа каква сам данас – рекао је Макрон у једном интервјуу.