ЈЕДНО ДЕТЕ, 6 ЖЕНА, 27 МУШКАРАЦА И ПАР „НЕУТВРЂЕНИХ“ ПОЛОВА: Нова есхумација Срба

7

Надлежни хрватски органи завршили су у петак процес ексхумације посмртних остатака жртава српске националности страдалих у акцији хрватске војске и полиције "Олуја" на Новом гробљу у Глини.

Процес ексхумација на овом гробљу трајао је четири дана и укупно је ексхумирано 36 посмртних остатака, саопштила је Комисија за нестала лица Владе Србије.

Од тог броја, посмртни остаци 27 особа су мушког пола, шест женског, једно је дете, док за посмртне остатке две особе није било могуће одредити пол.

Од свих ексхумираних посмртних остатака су узети узорци за ДНК анализу, а посмртни остаци су потом превезени у Завод за судску медицину и криминалистику Медицинског факултета у Загребу на даљу обраду, где ће бити одложени до идентификације и сахране у складу са жељама породица.

Ексхумацијама је све време присуствовао стручни тим Комисије за нестала лица Владе Србије.

Како се наводи, из регистрованих, масовних и појединачних гробница на територији Хрватске, у периоду од 2001. до 2017. године, ексхумирани су посмртни остаци 1371 жртве српске националности, а посмртни остаци 919 идентификованих жртава је предато породицама ради сахране.

 • Михаило

  Олуја? Да ли је то она херојска акција хрватске војске где су 25% жртава противничке стране жене преко 60 година? Српски речено – бабе. Да сам припадник војске која је убијала бабе умро бих од стида и срамоте а курвати то славе

  • Mirko Petrovic

   курватска поган је народ који се ничег не стиди и баш зато постоји само један лијек за такве

  • Драган Пешић

   Ја сам примењивао више лекова у терапији покатоличених Срба.

 • perungromovnik

  курватска геноцидна творевина, створена Карађорђевићима…шта даље рећи? ти исти Карађорђевићи су десетковали Србе безумним својим потезима…ционистичка говвна! хак, пу! у уста им се посеремо СВИ МИ КСОМЕТСКИ СРБИ!

  • grebak grebić

   Ако си ти Косметски Србин онда смо сви ми овде Јапанци. Смрдиш непрестано антисрпством што и није опасно ни битно јер је таквих препун овај портал. Нажалост оно што је смрад је што сте оболели од склерозе па и не знате за нешто друго сем да мотате бљувотине у бесконачности па од вас ми прави Срби не долазимо до изражаја. Бљувотине и примитивизам којим нас обасипате не могу бити одраз српства већ страних провокатора најнижег ранга. Не би ти помињао Космет у оваквом прљавом речнику да си тамо бар ставио ногу. Што не узе име неког западног божанства већ загађујеш нашег СЛАВЕНОСЕРБСКОГ. Макни се ђубре са овог тзв српског портала и уцртај се у ХРВАТ ИНФО!

  • Mirko Petrovic

   човјек је истину рекао

  • Драган Пешић

   А шта то није тачно што је написао?
   Просветли ме тако ти Бога!