Прочитај ми чланак

ХАОС У СРБИЈИ Упуцан у главу; пао потпорни зид на Коридору 10; погинуо дечак (10)

0

Б. Б. (49) рањен је данас око 11.30 часова у Новом Саду у улици Павла Папа код броја 27. Повређени је са прострелном раном главе и у тешком стању хитно превез у Ургентни центар Војводине. Како сe сазнаје, у питању је осуђеник за којим је расписана централна потерница Основног суда у Новом Саду.

Б.Б. је рањен у неуспелом покушају хапшења који се одиграо у близини зграде полиције!

Према саоштењу полиције, инспектор криминалистичке полиције покушао је да ухапси Б.Б. После неуспелог покушаја да побегне, осуђеник је напао инспектора и покушао да му отме пиштољ. Том приликом, испаљен је хитац који је погодио Б. Б.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду интензивно раде на расветљавању свих околности овог случаја, наводи се у саопштењу новосадске Полицијске управе.

Срушио се потпорни зид на Коридору 10!

Потпорни зид на Коридору 10 код Предејана, који је требало да задржи обрушавање брда се срушио!

Потпорни зид између Џепа и Предејана, којег је градила компанија Еуроаллианце, пукао је а потом се један његов део потпоно урушио. Функција тог зида била да заправо задржи обрушавање брда. Обрушио се део од 150 квадрата.

У предузећу Коридори Србије не знају још тачну локацију обрушеног потпорног зида. Кажу да је код Предејана, али наши читаоци јављају да је између Џепа и Предејана. Такође, наводе у саопштењу, да то није први случај обрушавања потпорних зидова, како на Коридору 10, тако на Коридору 11.

“Ово је један од десетина случајева која су се десила на изградњи Коридора 10 и 11, а који ће се брзо санирати како би се наставило са радовима, док се на осталим деловима трасе несметано изводе радови. У процесу изградње аутопута често долази до обрусавања, појаве клизиста, урушавања тунела, појаве поџемних вода и слично”, саопштавају из овог предузећа

Радове на деоници изводи компанија Еуроаллианце, а радови на извођењу тунела Предејане, дужине 1.000 метара, износе око 15 милиона евра.

“У целој Грделици има преко 50.000 метара квадратних косина које се стабилизују у циљу изградње аутопута. У овом случају је склизнуло 150 квадрата, што представља свега 3 промила од укупне површине косина. Овакве ситуације су нормалне на великим и захтевним пројектима“, тврде у Коридорима.

Радови на Коридору 10 се финансирају из кредита Европске инвестиционе банке. Поред попторних зидова и сааме трасе аутопута кроз Грделички клисуру, најтеже деонице на овом коридору, гради се још 30 главних и 108 споредних мостова, са паралелним путевима.

Та деоница Коридора 10 требало је, према ранијим најавама званичника, да буде завршена до краја првог квартала ове године, али је евидентно да је рок пробијен.

Дечак (10) погинуо док је седео код оца у крилу!

Десетогодишњи дечак, ученик четвртог разреда основне школе, погинуо је у превртању трактора у ваљевском селу Пријездић.

ПРАТИТЕ СРБИН.ИНФО И НА ВАЈБЕРУ!
КЛИКНИ ОВДЕ!

Како сазнајемо, до несреће је дошло нешто пре 13 часова, када се на локалном путу у том селу преврнуо трактор којег је возио за сада неименовани мушкарац у чијем крилу је био и његов 10-годишњи син.

Трактор се преврнуо из за сада непознатих разлога.