Прочитај ми чланак

ПОКРЕНУТА ИСТРАГА Полиција испитује овај снимак наводне крађе гласова

0

Министарство унутрашњих послова Републике Србије, у сарадњи са Тужилаштвом за високотехнолошки криминал, покренуло је истрагу поводом снимка који се појавио на друштвеним мрежама, а на коме се види убацивање у кутију листића који личе на изборни материјал, како би се утврдило да ли су они валидни.

Полиција предузима све мере и радње у циљу расветљавања овог случаја, као и утврђивања да ли је реч о правим гласачким листићима и ко су особе које се могу чути на снимку који се појавио на друштвеним мрежама, наводи се у саопштењу.

На поменутом снимку виде се двојица људи како убацују гласачке листиће, на којима је заокружен број 6, у гласачку кутију. На снимку се не виде лица особа које то раде, али се чују гласови, а није познато ни где је снимак настао.

Музичар Предраг Гостовић дао изјаву поводом снимка на мрежžама

Музичар Предраг Гостовић дао је вечерас у својству грађанина изјаву полицији у вези снимка наводне крађе гласова, који је објавио на друштвеној мрежи, сазнаје Тањуг у МУП-у.

Како је речено, Гостовић није приведен, нити ухапшšен, већ је прихватио позив припадника МУП-а да да изјаву у својству грађанина.

Снимак на друштвеним мрежама, чије порекло није познато, нити где је снимљен, приказује две особе, чија се лица не виде, а која заокружују на листићима број 6 и убацују у кутије попут гласачких.

МУП је раније данас саопшšтио да је, у сарадњи са Тужилаштвом за високотехнолошšки криминал, покренуо истрагу о том случају.