Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ О ПРОТЕСТИМА: Једини им је циљ да растуре Србију

0

БЕОГРАД - Премијер Србије и будући председник Србије Александар Вучић рекао је гостујући у емисији Ћирилица ТВ Хаппy да иза протеста стоји, како је рекао, бивши режим, да им је главни циљ његово рушење, и да њима Саша Јанковић и Вук Јеремић желе да укину демократију у Србији.

Вучић је рекао да нема места тврдњама да је било крађе избора. Он је рекао да неће дозволити дестабилизацију и да ће свако ко начини прекршај или кривично дело, или покуша да дестабилизује Србију бити кажњен.

Неке младе људе су покушали да злоупотребе у политичке сврхе, рекао је Вучич и додао да су ; градјани Србије вечерас, када је било и најмање учесника протеста, дошли до онога што је стварно суштина за протесте. ; Рекао сам раније, пред изборе, да ће покушати да спроведу „македонски сценарио“ и чекао сам да до тога додје, дошао је дан када су имали право да траже увид у изборни материјал, навео је Вучић и додао да је РИК о изборном процесу добила само 43 приговора, што је, како је навео најмање у историји.

Према његовим речима, покушаваће се и с разарањем парламента -„зато нисам у стању да у потпуности искључим могућност ванредних избора, јер у хаосу није могуће радити“.

Вучић је рекао да свако ко обмањује народ мора да сноси последице, те да се све видело одмах јер му противкадати нису честитали на победи.Било би ме срамота да не честитам некоме ко је добио више од 1,5 милион гласова од мене, рекао је Вучић и додао да му је до данас само неколико од укупно 11 противкандидата честитало на победи.Вучић је додао да његови противкандидати нису могли да разумеју да ће их победити са више од милион и по гласова од другопласираног кандидата. Он је навео да је у време кампање рекао безброј пута да се „спремају за насиље“ и да желе да уруше стабилност.

– Говорили су да је то неистина и да тиме плашим људе у Србији… онда су их изненадили изборни резултати, они који су освојили пет одсто мислили су да ће добити најмање 20 одсто… уследило је заказивање протеста, а да се они не би појавили одмах… вечерас када их је ;било најмање дошли су до правих разлога, рекао је Вучић.

Он је оценио да у Србији на политичкој сцени никада нису били људи који се тако неодговоно понашају.Вучић је навео и да је када је изгубио у трци за градоначелника од Ненада Богдановића за само неколико десетина хиљада гласова Богдановићу одмах честитао, као што је и бивши председник Србије Борис Тадић честитао следећем председнику Томиславу Николићу иако је изгубио за само 60.000 гласова.

– Тадић је могао на овакав начин да пребројава гласове још пет година, а изашао је те вечери и рекао честитам, изгубио сам… а када опозициони кандидати изгубе са више од 1,5 милиона гласова, причају о трпању гласова у кутије“, рекао је он.

– Суштина је да се направи атмосфера у којој треба да се изврши делегитимизација и да се сруши Србија, изјавио је Александар Вучић, реагујући на оптужбе о изборној крађи и уличне протесте, и нагласио да је убедљиво и поштено победио на изборима за председника Србије, што знају и његови политички противници.

– Захтеви Саше Јанковића и Вука Јеремића је да се уведе дикратура у Србији и да се на улици одлучује онако како они кажу, оценио је Вучић у интервјуу телевизији Хепи и оптужио своје политичке противнике да им је једини циљ да растуре Србију.

– Радите шта год хоћете, али мир и стабилност не можете да угрозите, поручио је Вучић.

Александар Вуцић изјавио је вечерас да ћемо имати довољно снаге да заштитимо своју земљу, привреду, од ситуавције са Агрокором и најавио да ће и сутра разговарати са словеначким колегом Миром Цераром о том питању.Како је рекао гостујући на ТВ Хепи, и то је проблем који долази из прошлости и који је настао у доба ових што данас говоре да је много тога распродато и земљиште и фабрике, а да антимонополска комисија није радила свој посао.Он је додао да су у питању озбиљни проблеми, да га то посебно мучи, али и да сматра да ћемо имати довољно снаге да своју земљу заштитимо.

Рекао је и да ће разговарати сутра са Цераром, мада су, каже, њему везане руке, али су нама „куд и камо слободније“.“Нешто се предузима и даље ће се мере предузимати“, истакао је.Вучић је рекао да у Меркатору С ради 9.000 радника и још око 2.500 у другим фабрикама, а са добављачима још десетине хиљада и додао да су псоебно угрожени они који се баве производњом намирница животињског порекла или свежим воћем и поврћем, којима је новац потребан у року од једне седмице.Са тим ћемо да се боримо и изборимо, додао је Вучић.