Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Скупштина хитно да почне са радом

0

Београд -- Посланичка група Двери упутила је захтев председници Скупштине и генералном секретару парламента за хитну нормализацију рада и наставак седнице.

Двери наводе да је Гојковић на неуставан и скандалозан начин, кршећи Пословник о раду, прекинула прву седницу редовног пролећног заседања, под неприхватљивим образложењима да је немогуће заседање током председничке кампање.

„Она обавештење о прекиду заседања није упутила посланицима са званичног места председавајуће, већ током конференције за новинаре. Грађани Србије су предуго таоци осионе политике СНС, која узурпира и скрнави све државне институције“, наводи се у саопштењу Двери.

Како истичу, најновије у низу понижавања државе Србије и њених грађана биће покушај Александра Вучића да наредних месеци буде и премијер и председник државе.

Они оцењују да ће у „неподношљивој медијској блокади“, редовно пролећно заседање Скупштине омогућити бољу информисаност грађана о текућим дешавањима и „катастрофалним“ законским решењима која коалиција окупљена око СНС предлаже и „спроводи по сопственој вољи и Вучићевим инструкцијама“.

Двери наводе да је Предлог закон о финансијској помоћи породици са децом повучен из процедуре почетком 2016. због ванредних парламентарних избора и та инцицијатива није поновљена као и да на скупштинску процедуру између осталих чекају и Предлог закона о несталим бебама, Нацрти закона о проценитељима вредности непокретности, о јавним медијским сервисима и десетине других, што је оличење немара према држави и народу.

Скупштина Србије 1. марта је почела редовно пролећно заседање, али је председница парламента током утврђивања дневног реда одредила паузу док не прође изборна кампања.