Прочитај ми чланак

МИГРАНТИМА ДАЈЕ ПАРЕ, радници нам се бесе!

0

Драган Младеновић, радник Гоше из Смедеревске Паланке, 22. марта ове године убио се због неисплаћених зарада. Он је живео са болесним сином и мајком и није могао да их прехрани јер му нису исплаћиване плате иако је сваки дан долазио на посао и поштено зарађивао своју новчану надокнаду.

Радницима Гоше дугује се између 20 и 30 плата, врло ретко добијају новац који су поштено зарадили и готово да немају од чега да живе. Прошле године убио се још један радник ове фабрике из истих разлога као и Драган.

Није Гоша једини овакав случај у Србији, има их много. Велики број држављана Србије не може од свог рада да прехрани породицу. Плата, ако је и примите, није довољна ни самцу, а камоли породичним људима.

После ове страшне вести, стигла је још страшнија. Влада Србије је одлучила да мигрантима обезбеди постицаје од 200.000 до 1.400.000 динара како би започели приватни бизнис и скућили се!

Зашто је ова вест страшнија од смрти једног човека?

Зато што је ово шамар сваком Србину који ради, а од свог рада не може да преживи. За мигранте има новца, а за Србе, чији су преци бранили, гинули и стварали ову државу коју данашња гарнитура распродаје, нема. 

Само бездушан човек неће помоћи унесрећеним људима али само идиот ће помагати незнанцу док његовој породици гори под ногама. Није нормално да последњу корицу хлеба дате странцу док ваше дете умире од глади. Баш то ради „наша“ власт! Вучић и његови сарадници из уста отимају нашој деци и дају онима који нити су наши, нити ће то бити. 

На страну то што дахије на власти говоре како су запослиле целу Србију, на страну то што те дахије говоре како идемо напред и како се у Србији боље живи, на страну и то што када их слушате мислите да је проблем у вама јер сте неспособни, али докле више да нас понижавају? 

Навикли смо да лажу, навикли смо на то од политичара у Србији, друго не знају. Навикли смо да ће рећи све како би остали на власти, навикли смо да краду, лажу, обмањују… али докле да нас понижавају?

Србине, пробуди се! Младост ти одлази из земље, села и градови умиру, радници се убијају, а на све то земљу ти насељавају странцима које држава субвенционише из твог џепа. Да, директно из твог џепа.

Размисли Србине, добро размисли па види шта ти је чинити. Желиш ли да носиш окове или желиш да живиш слободан и поносан? Желиш ли да се са својом децом чујеш преко „скајпа“ јер су отишла далеко из ове накарадне државе да би могла да преживе или желиш да буду ту поред тебе, срећна јер су свој на своме? Желиш ли Србине сендвич или ручак за целу породицу?