Прочитај ми чланак

ПУНО У АРЕНИ И ИСПРЕД ЊЕ Николић: Ако ти будем потребан за Србију, знаш где ћеш ..

0

Београдска Комбанк Арена, у којој се данас поподне одржава предизборни митинг кандидата за председника Србије Александра Вучића, дупке је пуна, а Вучића ће дочекати "шпалир" младића и девојака у народним ношњама

Београдска Комбанк Арена, у којој се одржава предизборни митинг кандидата за председника Србије Александра Вучића, дупке је пуна, а Вучића ће дочекати „шпалир“ младића и девојака у народним ношњама.

Испред Арене је и неколико хиљада грађана, Вучихевих присталица, за које није било места унутра, где је знатно више људи него за време неких утакмица и концерата, којима је присуствовало више од 25.000 људи.

Доста аутобуса са онима који су кренули на митинг не може да приђе улицама око Арене.

Испред се вијоре заставе Србије и заставе са логом председничког кандидата Александра Вучића.

Пре званичног почетка у Арени је свирао Амадеус бенд. Испред Арене подршку дају и трубачи у мајицама СПС-а.

Велики број министара, познате личности које су подржале Вучићеву кандидатуру, чланови и присталице СНС, али и других странака, су такође у Арени, а митингу ће присуствовати и обратити се дседник Србије Томислав Николић, бивши канцелар Немачке Герхард Шредер, министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто, лидер СПС Ивица Дачић, потпредседник руске Думе Петар Толстој и глумац Лазар Ристовски.

АКО ТИ БУДЕМ ПОТРЕБАН ЗА СРБИЈУ, ЗНАШ ГДЕ ЋЕШ ДА МЕ НАЂЕШ

Председник Србије Томислав Николић поручио је данас председничком кандидату Александару Вучићу да ће му и даље бити подршка те да, ако му буде потребан за Србију, зна где може да га нађе.

Николић се, бурно дочекан као први говорник на предизборном митингу подршке Вучићу, обратио окупљенима речима:

„Одвикао сам се од аплауза. Али,нисам дошао због себе. Изабрали сте Александра Вучића и данас сам дошао да га заједно подржимо“, рекао је Николић, који је на митинг стигао заједно са Вучићем.

Он је навео да су заједно у политици 25 година, не раздвајајући се, да су прошли све кораке, од опозиције до председничког места, а онда је наставио обраћајући се лично Вуцићу:

„Желим да победиш и победићемо на председничким изборима“, рекао је Николић и додао:

„Био си успешан председник владе, на листи нема бољег од тебе, а они који дају глас твом противкандидату ризикују да државу и народ предају у неодговорне руке људи који то нису заслужили“.

Тако је најбоље за Србију, тако мора да буде, да наставимо започето, подигнемо Србију са колена, ставимо је у ред најразвијенијих држава, да нам људи живе као људи у другим нормалним државама, рекао је Николић.

„Од тебе очекујем да наставиш путем који сам започео, трновитим путем васкрса Србије, и да га надограђујеш“, поруцио је Николић Вучићу.

Рекао је да је током свог мандата успоставио нова пријатељства, обновио стара, мирио исток и запад и у себи и у Србији, потписивао међународне споразуме који су отварали врата влади Србије, те да је свака његова реч имала за циљ да донесе добро Србији.

Истакао је и да је увек био саборац владе, а да је свој мандат провео „као да је пушком ушао у зграду Председништва“, а не да су га изабрали грађани.

„Моја породица и ја смо толико нападани, да сам размишљао да све оставим и пре истека мандата, али ме спречило то што су ме изабрали грађани, да будем председник народа, и оних који ме воле и оних који би желели на мом месту да виде некога другог“, рекао је Николић.

Дата реч, каже, за њега је била светиња
Подсетио је и да је избором за председника изашао из странке, иако је, како каже, „знао шта га чека“.

Вучићу је поручио и да је пред њим, као будућим председником, много посла:

„Бићеш успешан, уверен сам, а ја сам ту да ти будем као и свих ових година подршка и ослонац. А, требаће ти и једно и друго“.

Затим је приметио да он не би био Томислав Николић ни то што јесте, нити Шумадинац, када неким новинарима, квазиполитчарима, аналитичарима не би рекао – „Немојте да ми аплаудирате, зато што сте ме рушили од првог дана…Много ме је болело, али нисам вас ни бројао у праве напредњаке“.

„Ево вам прилике да кажете да сам криминалац и издајник и нема потребе да то радите пртеко новина које плаћате“, рекао је.

“ Александар и ја ништа нисмо добили на поклон“, истакао је Николић и опет се обраћајући Вучићу рекао:

„Ја ћу и даље да се борим за своје идеале. Ако ти будем потребан због Србије, знаш где можес да ме нађеш“.

„Желим вам свима победу и добро здравље. Зживела Србија“, рекао еј Николић.

ДАЧИЋ: ДА БИ СРБИЈА БИЛА ЈАКА- ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ

Лидер СПС Ивица Дачић поручио је данас да грађани на изборима имају избор између стабилности, сигурности и континуитета и деструкције, пометње и уништења свега што је актуелна коалиција заједно урадила за Србију у претходних пет година.

„Да би Србија била јака, потребна је стабилност, континуитет и сигурност и зато је Александар Вучић наш заједнички председнички кандидат“, истакао је Дачић на предизборном митингу председничког кандидата владајуће коалиције.

Он је навео да ће на председничким изборима учествовати и неки измишљени ликови чији је циљ завитлавање Србије и авантуризам.

„Ви не гласате за измишљене ликове, ни за Јеремића, Јанковића, Чанка, Прелетачевића, јер бисте тако гласали за оне који су уништили Србију од 2000. за Тадића, Шутановца, Чеду Јовановића, оне који ће рећи да је Србија крива за бомбардовање, за оне који се залажу за независност Косова, говоре да је РС геноцидна творевина и оне који су опљачкали Србију“, рекао је Дачић.

Дачић је рекао и да су немачка канцеларка Ангела Меркел и председник Русије Владимир Путин информисани људи, који сигурно не би примали некога у посету да знају да неће победити на изборима

Рекао је и да је погрешно схватање оних који верују да социјалисти немају свог кандидата, будући да је њихов кандидат Вучић, те позвао све који би гласали за њега да свој глас дају лидеру напредањака.

Подсетивши да је данас годишњица бомбардовања Србије, у којем је пало 22.000 тона бомби на грађане, Дачић је рекао да је то био злочин и агресија против народа и државе.

„Зато ће њиховог милосрдног анђела кад тад победити наш бели анђео“, рекао је Дачић и додао да Србија жели да победује у миру.

Он је навео да Србија треба да настави да победује, а да је почела у последњих пет година кад је успостављена коалиција између СНС и СПС.

Рекао је да и да Србија може да буде јака само уз пријатеље, те да је зато наш циљ да и противнике Србије претворимо у партнере, а да са пријатељима продубимо пријатељства.