Прочитај ми чланак

ПРЕДСЕДНИЧКИ КАНДИДАТИ за СРБИН ИНФО: Прети ли нови погром Срба на Космету

0

Поводом 17. марта, великог погрома Срба са Косова и Метохије, редакција „Србин инфо” је разговарала са председничким кандидатима о томе како би даље требало преговарати са Албанцима и да ли постоји опасност да се понове немили догађаји од пре 13 година. Ево њихових одговора.

Милан Стаматовић:

Пре свега, требало би одмах прекинути бриселске преговоре и питање Косова и Метохије вратити у Уједињене нације. Тамо имамо вековне пријатеље Русе и ми као држава морамо да инсистирамо на томе. Све до сада што се дешавало, како у даљој, тако и у новијој историји, говори о томе да од Брисела и Вашингтона не можемо ништа добро да очекујемо. Једино на кога можемо да се ослонимо је Руска федерација.

Србија зато мора што пре да се определи – да ли ће да настави путем у загрљај нашим историјским непријатељима, који су нам увек задавали мучке ударце или у савез са Русијом, с којом имамо исте интересе.

Сведоци смо да је Србија у новијој историји стално доносила погрешне одлуке, не схватајући геополитичке промене у свету. Овај пут не смемо да направимо такву грешку. Савез са Русијом је наша једина шанса.

Такође, када је тренутна ситуација на Косову и Метохији у питању, треба истаћи да је на сцени договорени политички маркетинг. То значи да се балкански политичари, договарају о спинованим сукобима у медијима како би себи дизали рејтинге. Таква је ситуација на целом Балкану, па и у односу београдског и такозваног приштинског режима.

Зато морамо да пробудимо српски народ. Морамо унапред да предвидимо ситуацију, а не да поново доносимо погрешне одлуке у историјском тренутку.

Бошко Обрадовић:

Нови погром над Србима на Косову и Метохији се већ дешава са антиуставним Бриселским споразумом, који су потписали Дачић и Вучић, као и подизањем границе према Косову и Метохији. То је у овом тренутку највећа опасност за преостале Србе на Космету, јер се једноставно укидају институције државе Србије. Они су остављени практично на милост и немилост приштинском, сепаратистичком режиму и то је оно што је највећи проблем.

Срби немају никакву шансу за опстанак без своје државе и зато је кључна ствар прекинути ове погубне преговоре у Бриселу и тему Косова и Метохије вратити у Савет безбедности, вратити резолуцију 1244 и суспендовати антиуставне бриселске споразуме, чиме се заправо тема Косова и Метохија враћа у кључну државну пажњу, а не препушта стварању лажне државе Косово. Тренутно наш владајући режим, на челу са Вучићем, саучествује у формирању независног Косова и Велике Албаније.

Мирослав Паровић:

– Ово је један од страшнијих датума у нашој историји имајући у виду да су тада шиптарски терористи покушали да етнички очисте простор Косова и Метохије јужно од Ибра. За нашу државу је неопходно, како би очувала суверенитет на територији Косова и Метохије, да сачува сваког човека који тамо живи.

Са Албанцима, и у Албанији и на Косову и Метохији, је договор могуће постићи тек оног момента када буду у потпуности уништена шиптарска мафија која влада процесима на Балкану и прави проблеме не само у нашем региону, него и Западној Европи. Тек када се буде уништила та мафијшка хоботница, могући су разговари о свим темама релевантним за односе два народа.

Војислав Шешељ:

Било који преговори или договори Срба са Албанцима нису могући без посредовања Русије. С обзиром на то да увек постоји опасност да се понови шиптарски погром над нашим народом на Косову, Србија треба и мора са да се што чвршће повеже са Русијом и уз руску помоћ да поврати Косово.