Прочитај ми чланак

„Вучић не може да добије у првом кругу“

0

"Сасвим је извесно да Александар Вучић не може да добије у првом кругу и да Вук Јеремић улази у други круг", изјавио је шеф Јеремићеве кампање Здравко Понош.

Многи ће гласати против ове власти у нади да ће њиховој деци бити боље
Понош је за „Блиц“ истакао да је једини предуслов за то да нема већих неправилности током изборног процеса, каквих је било на парлментарним изборима.

– Једино Вук има снаге да обузда Вучићево бахаћење над Србијом. Никада више не смемо дозволити да неко ко је на конкурсу, односно изборима, од народа добио посао да на одређено време врши власт, то злоупотреби као да му је држава лично власништво, а народ слуга -рекао је Понош.

Понош је указао да је победа на председничким изборима само почетак озбиљног посла који би требало поверити ономе ко зна како се он ради, а да се не пење народу на главу. „Вук је тај човек“, поручио је Понош.

Говорећи о утисцима из кампање, Понош је оценио да се Србија уморила од лажних обећања, а власт је утопила народ у безнађе манипулишући страхом и милостињом.

– Старији моле бога само да не буде још горе, јер не знају да ли ће доживети те вечите две године када ће нам бити боље. Средња генерација осећа да су њихове животне шансе током претходних 30 година проћердале разне неодговорне и неспособне власти. Многи ће гласати против ове власти у нади да ће њиховој деци бити боље – рекао је Понош.

Он је упозорио да нам судбину кроје исти они који су деведесетих осиромашили данашње пензионере, у ратовима осакатили њихову децу, а данас покушавају да им заглупљују унуке и нуде им мизеран посао без радничких права.

– То су они који су деведесетих друге слали да уцртавају границе код Карлобага, а данас у истом маниру искачу са својих возова за Косовску Митровицу већ у Раковици – нагласио је Понош.

Понош је рекао да ће Јеремићев тим наставити са кампањом на друштвеним мрежама, али је напоменуо да пола Србије и даље не користи интернет.

– Нажалост, многи грађани Србије информишу се искључиво преко телевизија које се диче националном фреквенцијом или титулом јавног сервиса, док понизно служе једном човеку – констатовао је Понош.

– На телевизији коју сви присилно плаћамо, а ретко гледамо, имамо приватне политичке ријалитије који би требало да се емитују искључиво у ноћним сатима и уз напомену да изазивају гастритис – нагласио је Понош.

Упитан да ли је опростио Борису Тадићу и Драгану Шутановцу који су га сменили са функције начелника Генералштаба непосредно пошто је у једном интервјуу рекао да Србија нема политику одбране, Понош је рекао: „Ја сам тада урадио оно што сам сматрао да је одговорно. И данас бих урадио исто“.

Понош је навео да је тада свесно направио потез за који је знао да ће довести до његове смене, али се надао да ће се уозбиљити однос политике и власти према војсци и систему одбране.

– То се није десило и проблеми су метастазирали. Разни министри су наставили да се сликају на војним свечаностима и обећавају нова складишта сваки пут кад неко експлодира и боље услове рада сваки пут кад неко у војсци настрада. Некада поштована професија српског официра је све више социјална категорија. С полицијом је слично, ако не и горе – закључио је Понош.