Прочитај ми чланак

СРБИ СА СЕВЕРА КОСОВА: Веће корупције и лоповлука, него што је сада, није било!

0

Редакција Србин.инфо, од Срба са севера Косова је добила писмо у којем се наводи да челници општина Звечан, Зубин Поток и Северна Косовска Митровица су толико корумпирани да добијају две плате - једну из Београда, из републичког буџета Србије, а другу из Приштине, од шиптарских окупатора.

Како се наводи у писму, таква примања, од 700 до 1200 евра, немају само челници поменутих општина већ и  њихови саветници, рођаци и остала многобројна родбина.

А каквој се бахатости ради, говори чињеница, како истичу Срби са Севера Косова, да саветник једног од градоначелника поменутих општина не да само „нема благе везе са политиком, већ не зна да наведе ни име брем једног српског министра нити зна у којој је тренутно политичкој странци члан!”

У писму Срба са Севера Косово се даље наводи да ти такви корумпирани чиновници, по потреби, да би оправдали своје плате и примања, организују на Тргу Шумадија, у северном делу Косовске Митровице митинге на којима се издају за велике српске патриоте. Они на тим митинзима често позивају народ да не поштује Бриселски споразум, пошто га не поштује ни албанска страна, док истовремено се не либе да су и даље на платном списку шиптарских окупатора од којих редовно свакога месеца примају плату.

На крају, у овом писму Срба са Севера Косова који је достављен редакцији Србин.инфо наводи се да у Звечану, Зубином Потоку и Косовској Митровици веће корупције и лоповлука није било те да после њих неће ништа остати и све то уз благослов и подршку актуелног режима на челу са Александром Вучићем.

У наведеном писму Срби са Косова су означили следеће људе као носиоце корупције на северу  јужне српске покрајине где су Срби већина: градоначелник Звечана, Вучина Јанковић; градоначелник Северне Косовске  Митровице, Горан Ракић; и градоначелник Зубиног Потока, Стеван Вуловић.