Прочитај ми чланак

АНДРЕЈ ФАЈГЕЉ ЗА СРБИН.ИНФО: Ко је власник Вучића, ‘паткице’ и „Београда на води”?

0

„ Докле год је изборна трка доступна само кандидатима који су добили милионе и масмедије, реална власт ће бити у рукама оних који им дају милионе и масмедије. Ту могу да помогну само корените промене о којима говорим. Зато спроводим кампању са нула динара, као гарант независности. Под тим условима победа ће бити право чудо, али без тога нема победе за нас, само за њих. Зато молим и оне који не би гласали за мене, али поштују што што се борим, да ми помогну да скупим потписе, да бар толико вратимо моћ народу да може да кандидује свог кандидата независно од њихове машинерије.“

Ово је ексклузивно за Србин.инфо изјавио председнинички кандидат проф. др Андреј Фајгељ.

Господине Фајгељ, да ли су за сада познати председнички кандидати у Вама пробудили жељу да се кандидујете, поготово они које сте назвали Тројанцима?

Вучић и Јанковић су идеолошли близанци. Први пут сам хапшен због једног, други пут због другог, а проблеми су почели након што сам изнео да глуме свађу док заједно уводе хомосексуалност у српске вртиће. Сада им се придружио и Јеремић па смо добили једнојајчане тројанце од исте петооктобарске мајке и истог глобалистичког оца. Тројанци су и зато што су запаковани као поклон, али кад их распакујеш унутра вреба непријатељ који их је послао, као у Тројанском коњу. Међутим, идеја да се кандидујем је дошла као реакција на понашање оних других, који би требало да се боре против глобалиста. Спремност патриотских лидера на најразличитије заокрете потврдила је тезу коју сам изнео у својој књизи ”После Вучића”, да ако се нешто коренито не промени, после Вучића долази Вучић, неко ко ће бити спреман да преокрене наглавачке и програм и обећања па и своју личност, да би се уподобио страном диктату.

Andrej Fejgelj 23

Да бисте се кандидовали потребно је да скупите 10.000 потписа. Тим поводом поставили сте на свом сајту могућност да људи то учине електронским путем. Не желите никакву новчану помоћ од свог народа. Сматрате ли да ћете успети да се прикључите осталим кандидатима у изборној трци?

Хоће народ да помогне и новцем, али ја немам срца да финасирам кампању од народне немаштине. Још важније: новац је главни проблем српске политике. Сви новчани односи су купопродајни. То сам искусио на својој кожи. Ти можеш да се убијеш од рада и борбе, они ти дају коверту, ти мислиш платили те, они мисле купили те. И они су у праву. Демократија више није владавина народа, већ владавина новца. Докле год је изборна трка доступна само кандидатима који су добили милионе и масмедије, реална власт ће бити у рукама оних који им дају милионе и масмедије. Ту могу да помогну само корените промене о којима говорим. Зато спроводим кампању са нула динара, као гарант независности. Под тим условима победа ће бити право чудо, али без тога нема победе за нас, само за њих. Зато молим и оне који не би гласали за мене, али поштују што што се борим, да ми помогну да скупим потписе, да бар толико вратимо моћ народу да може да кандидује свог кандидата независно од њихове машинерије.

Недавно сте боравили у дијаспори, у Торонту. Говорили сте, по Вашем мишљењу о највећем проблему, домаћој окупаторској мафији и страним луткарима. Да ли је са Вама УСТАНАК могућ јер тако гласи Ваша парола?

Неки људи не размишљају шта се заиста дешава и озбиљно схватају ову смејурију. Али пробајте да пратите линије новца и моћи, и видећете да воде негде изван нас, негде иза кулиса. Ми, народ, немамо никаквог утицаја на одлуке ЕУ, ММФ и НАТО, а они одлучују о нашим животима. Суверенитет народа је мртво слово на папиру, а они који га укидају још имају образа да нам соле памет о демократији. А то је само врх леденог брега. Шта рећи о моћи банкара и корпорација? Коме иду камате од суманутог задуживања? Коме су отишле наше банке, фабрике, рудници, извори воде? Све линије воде од наших марионета до глобалистичких луткара. Они су нас бомбардовали 1999, узели су власт 2000. а већ 2001. су увели фантомке, када су мафија и ДБ заједно ухапсили председника који се опирао глобалистичким притисцима. Тиме је стављена тачка на преврат у којем је нашу државу преузела окупаторска мафија. Младост сам провео у првим редовима против Милошевићевих кордона, сада се осећам преварено. Фантомке су остале њихов заштитни знак, све бруји о њима због Савамале, али нико не сме да завири испод фантомке. Коме је изручен Милошевић? Ко је власник Београда на води? Ко је газда медија који ћуте о томе? Ко је власник и Вучића и паткице који ћуте о томе?

Страни господари!

Славица Мојсин

Славица Мојсин

Људи као што је Дејвид Петреус, бивши шеф Ције, газда већине српских новинара. Е сада је суштина у следећем питању: ко је власник нас, народа? Ја као председник могу да кажем, јасно и гласно: нико! И да објасним свима другима да је народ газда њима. Могу да вратим моћ народу, могу да вратим реч ”не” у преговоре и дипломатију, могу да вратим принципе у политику, могу да заштитим народ од радикалних измена закона које се више не задржавају на одузимању територија, банака, фирми, плата и пензија, већ задиру и у наше домове, па чак и у наша тела. Доносе се закони који окупаторској мафији и њеним партијским војскама омогућавају да потпуно арбитрарно упадају у наше станове, плене имовину, да нас избацују из властитих домова, па чак и да нам одузимају децу. Као Османлије. Такође се доносе закони о обавезној вакцинацији, по којима смо обавезни да у своју крв унесемо сваки производ фармацеутских корпорација без питања, и закони о подразумеваној сагласности за донирање органа, што значи да ће нам вадити органе без пристанка, као у Жутој кући. И све по закону…

Раније је мафија стављала фантомку и ишла у пљачку, сада је дошла на власт па донесе закон о пљачки. Тако су и пензије опљачкали, законом. Граде нове затворе, оснивају нове и нове полиције. Србија се на наше очи претвара у конц логор. Устанак је неминован. Питање је само колико још жртава и срамоте ћемо поднети. Ја сада позивам на ненасилни устанак, за очување система и установа, уз њихов постепени повратак у руке народа. То је боље за народ, али је боље и за окупаторску мафију. Завршиће без привилегија и у затворима, али то је ништа спрам далеко ригорознијих мера које их чекају ако не буду попустили на време. Читајте историју.

Дисидент сте и полиглота, а уједно и професор на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу. У више наврата сте претресани у породичном дому и хапшени јер се нисте либили да свој став о стању у друштву и владајућем режиму изнесете in medias res, што и даље чините. Колико су Срби данас храбри?

Народ је данас паралисан. И велики јунак може да буде паралисан, тада наступа бољи део јунаштва: трпљење. Можда и мени ускоро остане само то. Можда је прави јунак овог времена баш човек који се ни на који начин не бори, јер не може, који ћути и слуша шта му се каже, јер мора, који гласа за оног ко му понуди посао или две црвене, јер гласање ионако није битно, али који је ипак негде унутра остао човек, који мисли својом главом и осећа својим срцем, који чува породицу и прави људе од своје деце. Међутим треба бити обазрив, јер живимо у време чудне епидемије, у којој се људи зачас претворе у гмизавце. Погледајте око себе, све се зелени од њих. Не прође месец дана да ми неки саборац преображен у гмаза не забоде нож у леђа. Гмазови су лишени сваког карактера, храбрости и наде. Развлаче се као слине, предају и продају за сићу, издају пријатеље. Како да препознате да ли сте заражени? Ако сте спремни да пристанете на све под довољном претњом или за довољно пара, онда сте гмизавац, а не човек. Није дакле питање просто храбрости. Ни политике. Ни српства. Суштинско је питање људскости.

Како је текао Ваш пут ка ултранационалним ставовима?

Моји ставови су и даље одмерени и здраворазумски. Ја стојим у месту, али галопирајући ултралиберализам вуче јавност за собом па делује да се ја удаљавам. Мењам се утолико што се опирем да и мене не одвуку. Тачно је да се сада држим прилично грчевито. Али шта рећи кад Вучић служи НАТО хлебом и сољу, него ”надам се да ће након овог дна доћи устанак”. Шта рећи кад Јанковић прети одузимањем деце него ”Одузмите ми децу и убићу вас”. Због те две изјаве сам хапшен. Неки мисли да је нормално да ћутиш и уживаш док те газе. Ја мислим да је то перверзно, да је то садомазохизам. Та разлика у гледиштима остаће дуго после ових избора, па ће и будућа поколења моћи да бирају ко је ту кршио закон а ко га је бранио. По мени, екстремно је ово понижење, ово вређање достојанства и интелигенције до крајњих граница и преко њих. Нашем килавом поколењу сасвим сигурно неће доћи главе екстремизам, већ конформизам.

Многи се интересују, да ли сте православне вероисповести јер сте истакнути родољуб словеначког порекла?

По очевој линији сам словеначког порекла, али се баш и не уклапам у идеалну причу у којој странац прелази на српску страну. Моје порекло је највећим делом српско и лично се осећам као Србин. Православни сам хришћанин, и то ми је најважнија од свих припадности.

Отац сте четворо деце. Показали сте, да се на селу од потпуно природних материјала може саградити кућа, такозвана чатмара. Видите ли себе у будућности са својом породицом на селу?

То је брвнара попуњавана блатом. Ево баш данас су ме звали да је спремна и трска за кров. Недавно сам схватио да након више деценија рада немам ништа деци да оставим, чак ни кров над главом. Након тога жена наследи неку њиву и мени се убрзо јави идеја да ту направим кућу својим рукама. Ако се било шта деси, да ми деца не иду на улицу. Као и толико пута у животу, сви су ми говорили да је немогуће ”где ћеш ти да градиш кућу”. Ено је скоро је готова. Све сам са ових десет прстију направио, за пар месеци, без искуства, од дрвета, камена, земље и воде, све из круга од пар километара. Све заједно са алатом је коштало око 3000 евра, сада ће трска коштати још 500. Ниједно искуство не може да се мери са осећајем кад домаћин својим рукама подигне кућу за своју породицу. Видим себе на селу итекако, али онај плац је премали, дванаест ари.

Andrej Fajgelj brvnara srpska zastava

Шта је све потребно да би једна породица живела на селу?

Потребно је хектар земље да би домаћинство било самоодрживо, да би породица покрила своје потребе и зарадила за оно што не може да произведе. Битно је имати извор воде, по могућству шуму за градњу и огрев. Инфраструктура олакшава. Заједница је важна да деца не би одрастала без друге деце, лепше је у друштву. У ствари, круна моје кампање ће бити предлог повратка на село и стварања таквих заједница. Али о томе другом приликом.

Да ли и колико градски начин живота утиче на пад наталитета?

Ако би неко проговорио о последицама уништења села – јер село је систематски уништено – пад наталитета би свакако био међу њима. Али није град сам по себи проблем, већ себичност. Бела куга је економски модел. Људи имају, али неће да деле, чак ни са рођеном децом. Човек који је јединац од родитеља јединаца сам ће наследити баштину барем три породице и у животу неће морати да ради, баш га брига што држава пропада, после њега потоп. Ако добије децу, мора да жртвује тај комфор и промени поглед на свет. Мора да стиче, дели и чува. За то време, демографи упозоравају да наш народ умире од беле куге брзином која спада међу 10 најугроженијих земаља на свету. До 2050. биће нас милион и по мање. Окупаторска мафија на то одговара антипородичном пропагандом и промоцијом хомосексуализма. То би се могло сврстати у правну дефиницију геноцида: ”мере усмерене на спречавање рађања у оквиру групе”. Поменути јединци су електорална база такве политике, и политике задуживања, и либерал-прогресивизма. Можда сте приметили да тројанци углавном немају децу и породице, што је у многим земљама незамисливо за председничког кандидата. То није случајно.

Ваш омиљени цитат Михајла Пупина гласи: „Ништа човека не чини тако срећним, као искрено уверење да је дао све од себе“. Колико сте срећни?

Никада нисам био срећан као сада, у ово најгоре време у свом животу, ако се гледа по уобичајеним мерилима. Кад тражите моје име на интернету, све сами скандали, да ме човек заобиђе у широком кругу. Финансијски сам потпуно пропао. Каријеру сам довео до ивице. Пројекти су ми се угасили. Остао сам без сарадника. Доживео сам потпуни регрес и вратио се тамо где сам био пре 15-20 година, а сви остали су ме претекли. Окупаторска мафија сваки дан може да ми блокира плату на шест месеци или да ме пошаље на пет година робије. Али постоји нека срећа у слободи и жртви. Што више дајеш, осећаш се испуњеније, видици се отварају, дишеш. Окружен сам љубављу своје породице, а и народ ме увек охрабри. Пупин је био у праву. Треба дати све од себе. А Његош је рекао ”прегаоцу Бог даје махове”.

Како тренутно видите Србију? Да ли је могуће регенерисати морал нашег народа и спречити одлив мозгова?

План је ”да се Власи не досете”. Зато се ”Власи” морају замлаћивати ријалитијима и свађама једнојајчаних близанаца, час Вучића и Николића, час Вучића и Јанковића, час Вучића и Јелене Милић, час неким возом, и увек тако, до потпуне лоботомије. Какви црни мозгови, нек се одлију што пре! Какав морал, све жене треба да су курве, сви мушкарци… па, такође курве. То је од стратешке важности јер су Срби народ са историјом дизања устанака и рушења империја. Не можеш нас држати под контролом сем ако смо потпуно развраћени и испраних мозгова. Чим се ухвати мало памети и части, окупаторска мафија ће бити у великој опасности. Ово није право стање народа, већ плод незапамћеног друштвеног инжењеринга. Чим притисци престану, вратићемо се у нормалу.

Шта Вас издваја у односу на остале председничке кандидате, осим онога што сам у пређашњим питањима навела?

Остали кандидати су системски, ја сам вансистемски. Док су они правили договоре за финансирање и пролаз у медије, ја сам хапшен, забрањиван, градио кућу својим рукама. Нападају ме сви, не брани ме нико, јер свако за неког ради, а ја само за народ. Јесте то аутсајдерски. Али зато што је народ аутсајдер. Прочитајте моју биографију, научне радове, пројекте, ја сам озбиљан човек. Имам искуство у активизму као мало ко у мојој генерацији, од терена до вођења државних установа. Зашто одједном предлажем радикална решења? Зато што сам кроз то искуство открио радикалне проблеме, које други или не виде, или не желе да виде, или не смеју да дирају. Ја смем и нудим решења. Будите паметнији од мене и немојте чекати да и сами страдате, јер ће тада бити касно да се политички организујемо и одбранимо.