Прочитај ми чланак

СЛОВЕНАЧКИ ФУНКЦИОНЕР се осрамотио на ТВ толико да су га сменили

0

Шеф сектора за обновљиву енергију у словеначком министарству за инфраструктуру смењен је због незнања које је показао на телевизији

Он је смењен дан пошто је показао потпуно незнање о свом подручју пред телевизијским камерама. Новинарка која га је испитивала све је објавила у информативној емисији без икакве монтаже.

638402_slo_f

Она је државног службеника за обновљиве изворе енергије Тилена Смолникара интервјуисала после јавне презентације о томе шта се у држави чини на подручју коришћења хидропотенцијала, енергије ветра, паметних бројила, а поставила му је и десетак питања – он ни на једно није знао да одговори.

На снимку се може видети да се смејао и да је покушао да се извини.

– Словенија ће се трудити да испуни циљеве из стратегије коришћења обновљивих извора и то је све што паметно могу рећи на ту тему – рекао је на крају он.

Министарство за инфраструктуру је саопштило да се Смолникар пред телевизијским гледаоцима осрамотио јер је показао незнање, па га је сменило с положаја шефа Одељења за обновљиве изворе, на које је постављен у септембру прошле године, али ће и даље остати да ради у Министарству.