Прочитај ми чланак

НЕБЕСКИ УБИЦА: Руси показали нови Су-35С

0

Руско министарство одбране је објавило снимак новог мултифункционалног ловца Су-35С. Како наводе у самом министарству одбране, ово је један од “најгрознијих“ авиона за противнике који се тренутно налазе у руској авијацији.

Су-35С је мултифункционални маневарски ловац генерације 4++, и намена му је заузимање и контрола ваздушног простора. Нови мотор му дозвољава да развије суперсоничну брзину без посебног форсирања.

SU-35s-hamendan-baza

На овом авиону су искоришћене многе технологије другог руског авиона Т-50 ПАК. Од претходног модела заснованог на бази Су-27 он се разликује по тежини. Његова укупна тежина је 14,7 тона. Развија брзину до 2.500 километара на час и достиже висину до 20.000 метара надморске висине. Максималан домет авиона је 3.600 километара, а са пуним резервним резервоарима се повећава на још 900 километара.

Његови радари могу да пронађу и идентификују циљеве на 400 километара удаљености, а истовремено може да прати 30 ваздушних и 8 земаљских објеката, а да притом напада 8 најопаснијих.

Што се тиче наоружања, Су-35С може да понесе до 8.000 килограма наоружања. Има 12 носача за бомбе и ракете. У стандардно наоружање авиона улазе ракете ваздух-ваздух и ваздух-земља и ненавођене ракете и бомбе. Такође је наоружан и топом ФШ30-1 калибра 30 милиметара.