Прочитај ми чланак

Регион о Вучићу: Николић отписан, Дачић премијер?

0

Текстонска промена у врху суседне државе, Томислав Николић политички отписан, будући шеф владе Дачић?

aleksandar-vucic-dacic-01-n-s

С тим поднасловом и насловом „Вучић преломио, жели бити председник Србије“ загребачки Јутарњи лист је пренео информацију из Београда да је Председништво СНС одлучило да премијер Александар Вучић буде кандидат те странке за шефа државе.

Вест је иначе објављена у свим електронским медијима у региону, а у већини је заузела ударно место.

У „Јутарњем листу“ се још поставља питање да ли је план да се истовремено с председничкима распишу и превремени парламентарни избори или ће Вучић једноставно делегирати премијерску функцију неком свом одабранику, којега би потврдила постојећа парламентарна већина.

Позивајући се углавном на београдске медије, вест о одлуци Председништва СНС пренели су медији у БиХ, Црној Гори и Македонији.

Сви они подсећају на раније данас дату изјаву председника Томислава Николића да ће грађани вечерас или сутра од Вучића чути ко ће бити кандидат СНС на председничким изборима.

Медији преносе и да је, упитан да ли постоји могућност да не сарађује са Вучићем ако актуелни премијер буде кандидат за председника, он одговорио:

„Не постоји“.

Председништво СНС је на одржаној седници одлучило да за председника Србије, као свог кандидата, истакне Александра Вучића и та одлука донета је једногласно.