Прочитај ми чланак

Вучић: Направио сам лапсус – Срби у Црној Гори нису мањина

0

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да Срби у Црној Гори нису мањина, већ заједница, преносе црногорски медији. Претходно су реаговале српске странке из Црне Горе које су осудиле и његову подршку путу Црне Горе у НАТО.

aleksandar-vucic-stefanovic-06-n-s

Вучић је подгоричком листу „Дан“ казао да је пре два дана, током посете премијера Црне Горе Душка Марковића Београду, направио лапсус квалификујући Србе у Црној Гори као мањину.

„У Црној Гори постоји српска заједница, а не никако српска мањина. Могуће да је био у питању лапсус на прес конференцији, па је испало да сам казао да су Срби у Црној Гори мањина. То није тачно“, појаснио је Вучић.

По његовим речима, на конференцији за медије је направио лапсус.

„Србија никада неће третирати Србе у Црној Гори као мањину, јер они то нису“, додао је он.

Део челника Демократског фронта реаговао је поводом Вучићеве о изјаве о Србима као мањинском народу и саопштио да за њих такав став није обавезујући. Вучић је поновио да је са црногорским премијером Марковићем разговарао о положају српске заједнице у Црној Гори.

„Радићемо на побољшању њиховог положаја, јер нам је то у заједничком интересу“, обећао је Вучић.

Политички представници српског народа у Црној Гори, који су се недавно састали са Вучићем у Београду, реаговали су и на поједине ставове премијера Црне Горе саопштене у Београду. Један од челника ДФ-а Милан Кнежевић је рекао да он и Андрија Мандић нису од Вучића тражили посредовање у решавању политичких проблема у Црној Гори.

„Одговорно тврдим да ни тад, ни пре, ни ја ни колега Мандић, нисмо тражили било какав вид посредништва или помоћи званичне и незваничне Србије за решавање друштвено-политичких проблема у Црној Гори“, казао је Кнежевић „Вијестима“.