Прочитај ми чланак

ВЕЉА „ПОВУКАО“ НОГУ за неумитни распад српске власти?

0

Лидер Нове Србије Велимир Илић је изласком из владајуће коалиције предвођене лидером Aлександром Вучићем, "повукао ногу" за неумитни распад српске власти, оптимистички тумаче у опозиционим редовима.

velimi velja ilic darko cirkov

Да је Илићев напад на премијеровог брата ипак нешто више од пуке освете што је остао без икакве функције, указује и то да је Вучић за петак увече, одмах по повратку из Давоса, најавио да ће на ТВ Пинк говорити о том случају.

После Илићевог огорченог одласка из власти, Двери тврде да о истом потезу размишљају и лидери СДПС Расим Љајић и СНП Ненад Поповић.

– Поповић је преварен за место потпредседника Владе, а Љајићу се спрема замена у пакту Aлександра Вучића са бившим муфтијом Муамером Зукорлићем. Слично је незадовољство у СПС којима је доста понижења од стране СНС и стављања личних интереса лидера Ивице Дачића изнад страначких – кажу у Дверима.

Они тврде да је, ако оснивач СНС Томислав Николић не буде опет кандидат странке за председника, могућ и одлазак дела посланика са напредњачке листе, лојалних Николићу.

Доста је било тумачи размену понижавања и вређања министарке Зоране Михајловић и портпаролке шефа државе као нови показатељ да у СНС нема договора око председничког кандидата.

– Све чешће избија у јавност раскол председника и премијера и за очекивати је цепање СНС на најмање два дела – наводе у ЂБ, уз оцену да је Илић одраз општег незадовољства у владајућој коалицији.

„Лопови и винске мушице“

Поводом изјаве Велимира Илића да га је Вучић изиграо за место директора Коридора Србије, огласио се бивши челник те фирме Дмитар Ђуровић, рекавши да би Илић „требало да води рачуна о свом лоповлуку, а не да се бави лажима“.

vucic darko ćirkov2

Покрет социјалиста је, коментаришући Илићеву изјаву да није Вучићева „подгузна мува“ као они, навео да лидер НС треба да прича само са винским мушицама, са којима се често и радо дружи. Функционер ПС Ђорђе Комленски, Илића је окарактерисао речима „једном досовац, увек досовац“.

Вучић о разлазу са Илићем: Вељи желим много среће

Премијер Србије Aлександар Вучић рекао је поводом најаве да ће Нова Србија Велимира Илића напустити владајућу коалицију на данашњој конференцији за медије да му жели пуно среће.

Вућић је навео да се другим председнићким кандидатима и њиховим нападима неће бавити, већ то оставља њима.

„Свачији траг се види. О КиМ ћемо имати прилике да говоримо у разним кампањама, а људи тамо најбоље знају ко о њима води рачуна. Све лепо изгледа у Београду из топле собе. Консултоваћу и Јанковића, и Јеремића, и Шешеља кога ћемо ми да кандидујемо. A њима желим све најбоље. Покушаћемо да се Шешељу и двојици досовских кандидата да се супротставити, а народ ће своје рећи. О људима са којима сам сарадивао никада не говорим лоше, а то се односи и на господина Велимира Илића, али остајем при ставу да јавна предузећа треба да се воде у смеру добробити градана“, закључио је он.