СУРОВА РЕАЛНОСТ: Више од петнаест аутобуса јуче је из Новог Сада напустило Србију

71

Србијо, срећна ти Нова календарска 2017. година која је „идилично“ почела.

novi-sad-odlazak-mladih-srba_o

Тужна слика јуче ујутру у Новом Саду, више од петнаест пуних аутобуса кренуло је пут Словачке. Не, нису отпутовали на зимовање, што приличи њиховим годинама. Махом су то млади људи који се боре за голу егзистенцију. Није довољно што нас у сопственој земљи иностране фирме третирају као робове у погону, већ се опредељујемо да за сличну суму новца радимо у оближњој Словачкој.

Сурова слика снегом оковане Србије. Поставља се питање, колико ће још аутобуса отићи из земље трбухом за крухом!? Докле ћемо спуштати главе и ћутке слати децу на рад у иностранство!? Чини се, да смо и ми осим природе оковани леденим ланцима и катанцима, да бисмо било шта променили. Туга, јад и чемер.

novi-sad-odlazak-mladih-iz-srbije

Али да, ускоро креће предизборна председничка кампања, као мантре ће се понављати страначки слогани са циљем да нас убеде у боље сутра. Телевизија ће нас „бомбардовати“ ријалитијима, те немајући сопствени живот наставићемо са војеризмом лишени мишљу о свакодневици.

Пре него што укључите телевизор погледајте своје ближње и новчанике, само ће вам се касти.

 

 • Boris

  Gomila lazi i obmana ! Ja sam u Slovackoj i zaradjujem koliko zaradjujem….Mnogo vise (nista !!!) nego u Srbiji ! To sto Vucic smradina i njegovi botovi govore da se isti novac moze zaraditi i u Srbiji su smrdljive lazi.Price o prosecnim platama takoreci nepostojecim,sigurnim poslom i ostalom gomilom gluposti.Ovde su cene najosnovnijih namernica, kao i svega ostalog jeftinije.Moze se normalno ziveti, cak i vise od toga kao i ustedeti nesto novca (jedna cela realna plata u Srbiji ! ). I svakom preporucujem da dodje i da se uveri u pravu istinu, sta vise bih voleo da 15000 autobusa ode iz srbije a ne 15. Za vasu informaciju 2-3 puta mesecno odlazi po 15 i vise autobusa za Slovacku na 3 i vise meseci….. A vama glupim botovima neka i dalje ispiraju mozgove vecim delom odavno isprane, rijalitima, turskim serijama, grandovcima i ostalim bljuvotinama sto se nudi na malim ekranima ! Srdacan pozdrav iz Slovacke !!!!

 • redzo

  ah, nije isto. ono što važi za jednog ne važi za drugog.

  dali ostati u srbiji i tražit sreću tu?

  da, ostati je bolje ako imaš snage da promjeniš stvari. povećaš aktivnost. ako to nisi sposoban, onda šansa leži u pomeranju. zato što samo pomeranje je promena sama po sebi. teška je i bolna. ali je njom insan prisiljen na veću aktivnost. a povećana aktivnost poveća zdavlje fizičkog tijela i same duše.

  uspjeh nije što je neđe bolje nego to tvoje mesto u srbiji već u tvojoj aktivnosti. što si prisiljen na aktivnost. aktivnost donosi dobro. to je Božiji zakon nama ne svatljiv.

  u Kuranu Bog spominje:
  i mi rekosmo Mejremi/Mariji trehni drvo past će ti hurme.
  Drvo na koje je Marija bila naslonjena je bilo suho. cigle hurme na njemu nije bilo. drugo, da trehneš ogromno drvo da ti hurme padnu, to slon nemože da uradi, a kamoli krhka trudna marija. Lotosovo drvo, to je poput palme, ima masivno jako stablo, slon nemože da ga pomeri.

  šta hoće Bog ovim da poduči čovečanstvo?
  da i Marija koja je u silnom bolu, trudna sa Isusom. Isus joj iz stomaka njenog govori: majko trehni drvo, pas će ti hurme. u porođajnim mukama.

  hurmi niđe nema, ni na samom drvu. ali trud je bit, naše zalaganje. mase bošnja i srba dižu ruke, Bože daj mi ovo, Bože daj mi ono. od Boga žele da naprave potrčka, kako se kome tupi da nakuruje, zanovijeta. da se ogradim, ključ uspeha jest traženje od Boga, ali bez uloženog truda ko sam ja redzo spram Marije za koju poslanik veli da je najbolja žena na svijetu što je ikad hodala po zemlji. pa joj Isus iz stomaka veli, majko tresni drvo pas će ti sveže hurme.

  Božije svojtvo je nama nedokučivo. On je stvoritelj svega i mi zajedno sa kosmosom i univerzumom i galaksijama smo stvorenja njegova.

  kad se nama insanima nesto traži, mi damo. drugi put damo, treći teže, i sve kako nam traženje povećava, mi više mrzovoljniji. kod Boga je to sasvim drugačije, što mu više insan traži, to je Bogu draže, i sam insan draži. ali bez našeg truda i zalaganja, samo sebe zavaravamo i tonemo u propast.

  povratak Isusa je najavljen nama. u Damasku. u vrijeme koje je opisano isto ko što se danas događa. u bijeloj dzamiji ga spustaju 2 anđela.
  u žućkastoj (ko zlatne boje) onoj halini poput arapa što nose. iz kose će mu kapljati voda. dugu kosu. to je naš kralj kojeg mi muslimani čekamo. svi muslimani svijeta stat će iza njega u borbi protiv antikrista i njegove vojske. isus će ubit antikrista. belaji će se ređati jedan za drugim. a bezbedni će bit samo muslimani oko isusa. jedan od tih belaja je Gog i Magog. tad će mu Bog kazat, O Isa, uzmi svoje sledbenike i skloni ih, jer sam stvorio stvorenja koja niko nemože da uništi osim Mene. a Gog i Magog će napravit masakar od ljudskog roda. zbog velike brzine, samo će se najedmom stvorit ispred insana u ubit će nas.

  nemora da znači da će Isus sad da se pojavi u Damasku.
  može se desit da će neko drugo vrijeme bit u siriji isto ko što je sad. pa nije ovo nego to drugo vrijeme kad će se isus spustiti.

  ono što se ne poklapa sa sadašnjim vremenom jest prisustvo antikrista. jer će antikrist sa ogromnom vojskom bit ispred bijele dzamije u damasku u zori. muslimani se spremaju da klanjaju sabah. u tom momentu anđeli isusa spuštaju.
  isus će kazat, otvorite kapije.
  kad otvore kapiju, iza je antikrist a unutra isis. kad ga antikrist ugleda, topit će se ko led što se topi. bježat će . isus ga hvata i ubija. antikrist će imat one dugačke repove na ušima. prozvat će se mesihom jevrejskim. ali Isus ne dolazi sve dok ga (antikrista) jevreji ne prihvate ko svog Boga.
  Gospodar svjetova hoće da ih ponizi puno.
  gledaju svojim očima kako im bog gine u ruke isusa. Isus je naš zadnji kralj. posle kojeg više kraljeva neće biti.

  Bog će poslat povetarac, uzet će duše svih muslimana i isusa.
  posle toga, puhnut će anđeo Asrafil u rog. od toga puhanja počinje raspad kosmosa. nebo se otvara. zemlja ispod nogu trese. nestaje gravitacije. zemlja izbacuje sve iz svoje utrobe. te strahote će doživjet najgori ljudi na zemlji. sve sama pogan.
  40 perioda neće ništa postojat osim Boga.
  Bog će tad pitat đe su danas silnici i opresori. oni koji ugnjetavaju.

 • redzo

  srbija ima potencijal: zemlju klimu.
  sama činjenica da pljujete po svom lideru vučiću ukazuje da imate boljeg lidera nego ikad u srpskoj historiji. jer ste ranije smeli pljuvati samo na one koji presele na onaj svijet.
  a i vi sada ste bolji nego ikada oni prije vas. jer oni prije vas su bili samo gori, krvoločniji i bez imalo respekta za ljudski život i čovekovo dostojanstvo.

  budućnost srbije?
  nikad u historiji nije imala bolju šansu/priliku. po prvi put polaže ispit od Stvoritelja kosmosa, zemlje i ljudi. oni koji su ranije polagali taj ispit dobro su prošli: poput amerike. izbeglice iz sirije niste mogli skućiti, jer sami jedva kraj sa krajem gurate. ali ste te siromahe samo pomogli koliko ste mogli. niste ih odmogli. ono što je najbitnije, brinuli ste o njihovom dostojanstvu. verujem da će i vaše biti sačuvano od onog koji je vlasnik dostojanstva. što se nemože kazat za makedoniju i slične.

  turci su nova amerika. ne zbog erdogana ili vere. to Bog nagrađuje na onom svijetu, na ovom, prođu dobro samo oni koji čuvaju i paze ljudsko dostojanstvo, ne otimaju imovinu, jedu samo ono što im ruke zarade, paze na nemoćne i čuvaju svoje komšije. amerika je i dalje #1 u svijetu. zato što pravo na uspjeh jest svakom zagarantiran. rasa, vjera, spol, ništa od toga ne sputava insana za njegov uspjeh. ono bar ode ima najbolju šansu.
  turci su kurdima dali prava ko nikad ranije u historiji. ako ih sa njima izjedanače u pravima, a sobzirom da su skućili mase izbeglica onda će se Božija milost spustit na njih. a sobzirom da su jedini u svijetu koji dižu glas protiv ugnjetavanih, onda su zaista na dobrom putu. nekad je amerika bila glas za ugnjetavane. dobila je moć, jer je galamila za ljudska prava i dostojanstvo. sad galami za koristoljublje. puno bolju perspektivu ima turska od amerike. kad su puce u pitanju, to je ko dan i noć. amerika je jača nego ostatak svijeta. Ali Bog je vlasnik dostojanstva, vlasnik napredka, daje ga upornim i onim koji brane ugnjetavane. on Bogati one koji hrane i pomažu siromahe. amerika je bila prvak u svemu. drugi je sad pretiču u dobru.

  život brzo prolazi. ja imam 50g. još par će ko dlanom o dlan. ono što ostaje iza je naš rekord i polaganje računa kod njega uzvišonog za ono što su nam ruke uradili i jezici izgovorili.
  poslanici su govorili: Dosta će jada insanu biti na danu obračuna ako jedno srce rastuži. oni koji su roditelji: amanet čuvajte svoju decu od svojih ruku, čuvajte njihovo dostojanstvo. čuvajte dostojanstvo svoje hanume. neka je vaš jezik samo sreći. ona je najpreča za finu šalu, lijepo vrijeme, poigravanja. naše pažnje su najpreče naše ćerke i sinovi. te naše ljubavi. radi Boga i komšija.
  sreća srbskom narodu nije van. ona je tu u srbiji. to isto želim i mojim bošnjacima. mi vas srbe nismo pretekli u dobru. ali jesmo u jednom. nismo krvoločni poput vas. i puno više respekta za ljudski život imamo mi od vas srba. što se tiče čuvanja tuđeg dostojanstva, u istoj smo rupi sa vama. nažalost. ruku na srce, ne u dubokoj rupi poput makedonaca i drugih.

 • Miroslav Stefanovic

  Ajmo Rumuni, Slovacka (citaj bednici pre n30 godina) je zemlja obecana!

 • Аца Тодоровић

  Егзодус Срба, који се започет доласком комуњара на власт, наставља се и данас.
  Ово вероватно нису нови радници који одлазе у Словачку, већ они који већ раде а дошли су да Божић проведу са својом фамилијом,али без обзира неколико милиона Срба живи у иностранству, чији потомци већ не знају или неће знати ни да причају србски језик а и заборавиће своје порекло.
  Док су једни Срби побегли од „благостања“ које су донели власти од 1945 до данас, већина других Срба која су остала, заборавили су своје порекло и своју веру и уместо да се моле и клањају Богу творцу, клањају се нашим највећим уништитељима, Титу, Милошевићу, Ђинђићу, Вучићу, Шешељу и другим политчким фукарама и лажним спасиоцима.
  Ако хоћемо да опстанемо као народ који је опстао кроз неколико миленијума, морамо се вратити на пут наших предака који су ишли пре долазка антихристових слуга-комуниста. Вратимо се вери и Богу да би знали шта је част и поштење и да би знали да изаберемо часне и поштене људе да владају Србијом који би спасили србски род од нестајања.

  • Aljeka

   Све то није ништа господине имењаче, у односу на оно што вас чека са мном. Запамтићете ви мене, ако већ нисте! Беса бес!

  • Аца Тодоровић

   Не брини већ смо запамтики Аљека. Већу фукару, олоша и велеиздајника од њега, ни један мајка није родила.