Прочитај ми чланак

ДАЧИЋЕВА МИНИСТАРКА НАЈАВЉУЈЕ: Избори, и једни и други, 9.априла

0

СМЕДЕРЕВО - Потпредседница Социјалистичке партије Србије (СПС) Славица Ђукић Дејановић изјавила је у Смедереву да ће највероватније 9. април бити датум одржавања председничких, можда и парламентарних избора.

SLAVICA DJUKIC DEJANOVICBEOGRAD 2311 2016FOTO Z.KNEZEVIC INTERVJU LEVO

СМЕДЕРЕВО – Потпредседница Социјалистичке партије Србије (СПС) Славица Ђукић Дејановић изјавила је у Смедереву да ће највероватније 9. април бити датум одржавања председничких, можда и парламентарних избора.

„Највероватније да ће 9. април бити датум тих избора и до тада заиста има времена. Сигурно је да ће председнички избори, ако буду и парламентарни, бити најзначајнији политички догађај и ми као партија имамо свог кандидата“, рекла је у среду увече Ђукић Дејановић.

Али, из чињенице да смо део Владе Србије, додала је она, не искључујемо могућност да разговарамо о заједничком кандидату оних чланица које учествују у Влади.

Ђукић Дејановић је оценила да је њихов кандидат Ивица Дачић најквалитетнији и да би било добро да то буде он, али их „реалност тера“ да размишљају о могућности, не да подрже нечијег кандидата, него да имају заједничког кандидата и у томе, како је рекла, праве суштинску дистинкцију.

„Негде до краја јануара, почетком фебруара ћемо имати дефинитивне одлуке наших (СПС) органа везане за активности на изборима који нас чекају“, казала је Ђукић Дејановић, која је присуствовала ванредној изборној конференцији Градског одбора СПС Смедерево и ову предизборну активност оценила специфичном и аутентичном.

„Први пут се нисмо држали класичних квота, већ су оне средине, које су имале бољи изборни резултат, имале могућност да дају већи број кандидата у руководство и тај развој такмичарског духа је очигледно модел који ће бити примењен и у другим срединама“, оценила је потпредседница СПС.

Изборној конференцији Градског одбора СПС Смедерево присуствовао је и потпредседник социјалиста Бранко Ружић, али се није обраћао новинарима.

За председника смедеревског одбора социјалиста изабран је дипломирани економиста, власник грађевинске фирме ИТГ, Милија Баровић, досадашњи председник Привременог руководства, које је још у фебруару именовао Извршни одбор странке.