Прочитај ми чланак

ЧЕДУ УДАРИО торпедо у главу

0

Неко или нешто се озбиљно игра с психичким стањем Чедомира Јовановића. Његове изјаве су неразумљиве и контрадикторне. Не зна се да ли Вук Јеремић торпедује Сашу Јанковића или Саша Јанковић торпедује Вука Јеремића или обојица торпедују договор о заједничком председничким кандидату.

Фото: Н.С.

Фото: Н.С.

Неко или нешто се озбиљно игра с психичким стањем Чедомира Јовановића. Његове изјаве су неразумљиве и контрадикторне. Не зна се да ли Вук Јеремић торпедује Сашу Јанковића или Саша Јанковић торпедује Вука Јеремића или обојица торпедују договор о заједничком председничким кандидату. 

Чеда крајем септембра

“Врло радо ћу разговарати са Јанковићем ако одлучи да се кандидује и ако буде желео тај разговор. Најискреније, сваком ко покаже способност да води ту врсту политике, мислим да смо дужни да помогнемо, и ту нема никаквих дилема.”

Реаговање Чеде на изјаву Вука Јеремића да размишља а кандидатури:

“Уколико нема договора о заједничком кандидату грађанских снага у земљи, а ја га из свег срца желим, уколико неко мисли да појавом Вука Јеремића торпедује Сашу Јанковића, кандидоваћу се какве год ми шансе други давали, и борићу се за оно за шта сам се борио увек.”

Чеда дан пре Јанковићеве кандидатуре

“Али најава Јеремићеве кандидатуре практично торпедује идеју заједничког кандидата и дефинише нову листу приоритета, на којој политички концепт на којем је настао ЛДП мора бити брањен.”

Чеда на дан Јанковићеве кандидатуре

“ЛДП не може да подржи Сашу Јанковића као председничког кандидата, зато што је за нашу подршку потребно да има јасну политику, која мора бити у првом плану, а ње нема, осим уколико се политика не своди на критику Вучића.”

Чеда дан после Јанковићеве кандидатуре

“Најављена кандидатура Саше Јанковића и потенцијална кандидатура Вука Јеремића руше идеју заједничког кандидата грађанске демократске опозиције у Србији.”

Прво је Јеремић торпедовао Јанковића. Затим Јанковић торпедује договор о заједничком кандидату.

Може ли Чеда сам са собом да се договори шта хоће и ко кога торпедује?

Како ствари стоје, Чедин је задатак да торпедује све могуће договоре опозиције како би Александру Вучићу напокон доказао да је вредан да уђе у његову владу.

Срећа је наша па Чеда практично ни не постоји на политичкој сцени у Србији. На априлским изборима је једва прешао цензус, односно неко врло моћан га је прегурао преко цензуса јер довољно гласова за пролазак није имао.

У Скупштину је ушао да би хвалио и молио Александра Вучића да га напокон пусти у његову владу.

Како нам се приближавају председнички избори, Чеда сам са собом договара некакве стратегије за председничке изборе. Опозиција га ни не зове на састанке јер је више пута рекао да се бори да уђе у Вучићеву владу.

Чеда за Вучића нема апсолутно никакву употребну вредност. Може Вучићу да се улизује колико год хоће, али никада неће ући у његову владу. Може да торпедује договоре опозиције око заједничког кандидата, али му то неће успети.

Чеда једино може да се нада да му Вучић не пошаље полицију на кућну адресу због бројних малверзација и криминалних активности.