Прочитај ми чланак

СВАКА ЧАСТ ВУЧИЋУ? Тужилаштво обуставило истрагу против Млађана Динкића

0

Тужилаштво за организовани криминал донело је данас наредбу о обустави истраге против осумњиченог Млађана Динкића која се од 30.12.2014. године спроводила због постојања основане сумње да је извршио кривично дело Злоупотреба службеног положаја.

dinkic-vucic-790x395

Динкић се сумњичио за закључење споразума са 13 пословних банака којима им је крајем 2002. године без накнаде на период од три године дата на коришћење имовина тадашње Савезне Републике Југославије коју је користила Народна банка Југославије -Завод за обрачун и плаћање и то службене просторије са комплетном опремом, уз обавезу пословних банака да на основу ових споразума преузму у радни однос одређени број запослених из Народне банке Југославије – Завода за обрачун и плаћање, наводи се у саопштењу.

Према прикупљеним доказима током истраге – саслушања осумњиченог, испитивања сведока, прибављених исправа, спроведеног вештачења произилази да се у радњама осумњиченог Динкића не стичу сви елементи кривичног дела Злоупотреба службеног положаја, саопштено је из Тужилаштва за организовани криминал.

Резултати спроведене истраге указују да је закљученим споразумима износ измакле добити у виду неплаћене закупнине од стране пословних банака за коришћење пословних простора и опреме у власништву тадашње Савезне Републике Југославије, мањи од износа отпремнине прописане законом коју би Народна банка Југославије морала исплатити за запослене које су преузеле пословне банке, а који би остали нераспоређени услед Законом о платном промету прописаног укидања Завода за обрачун и плаћање, наводи се у саоштењу Тужилаштва за организовани криминал.