Злочин у Панди: Ко је убио српске младиће?

9

Породице настрадалих указују да злочин нису починили Албанци и очекују од Владе Србије одговор на питање да ли су за злочин одговорне српске војне и полицијске снаге које су биле присутне у том граду 1998. године.

1446131998585169bb6a0f2792736415_v4_big

Шесторица српских младића убијена су на данашњи дан пре 18 година у локалу „Панда“ у Пећи. Двојица маскираних убица упали су у кафић и рафалима из аутоматског оружја убили пет средњошколаца и једног студента. Истрага у овом случају није напредовала и не зна се још увек ко је одговаран за злочин.

Родитељи убијених младића 18 година траже одговор на питање ко су злочинци.

„Пре три године (премијер Александар) Вучић је изјавио да ћемо се запрепастити кад откријемо ко је то урадио. Јасно је ставио до знања да није друга страна. Другу страну ми сматрамо да су Албанци! Нису ваљда Роми и остали. Само нас је страх да не буде тежа брука него мука“, каже Љубица Трифовић.

Војислав Трифовић каже да неко истину зна, али да се она успешно ставља под тепих.

„Желимо да истина изађе на видело“; каже он.

Неколико породица је обишло гробове настрадалих. Пренели су и поједине детаље истраге.

„Били смо да дамо изјаве, као сада је већ почело да се одмотава клупко после 18 година. Ја мислим да знају ко их је убио, али само ћуте. Обдукција није рађена“, каже Љубица.

Осим захтева да сазнају ко су убице њихове деце, породице боли и чињеница да су заборављени, а Милена Радевић замера то канцеларији за КиМ.

„Зашто нису присутни? 18 годину нису били са нама да поделе нашу бол. Само се питам зашто“, каже она.

Једини траг да се на данашњи дан пре 18 година десио злочин у Пећи је смртовница на улазним вратима порте Пећке патријаршије.

 

 • perungromovnik

  пицоусти смрад, арнаутско говвно и издајник је смислио како да смрт Србске деце баци на Србску полицију, а арнаутске терористе ослободи одговорности, а све по налогу и инструкцијама тонија блера и британских говвана! то би била круна свега! па јеббем ли ти мајку ону која те родила копилане смрдљиви, СРБИН НИКАДА НЕ БИ ПУЦАО НА СВОЈУ ДЕЦУ јер ми Срби НИСМО арнаутска говвна, нисмо усташка копилад и нисмо балије изметједовићи па да убијамо своје а по налогу америкењаца и осталих ционистичких говвана! убице деце у Панди су АРНАУТСКА ГОВВНА а можда и анголаксонски САС или која друга говна! ЈЕББЕМ ВАМ МАЈКУ СВИМА НА ГОМИЛУ који верујете или мислите да су Срби пуцали на своју децу! ДАБОГДА ЦРКЛИ СВИ НА ГОМИЛУ ЗАЈЕДНО СА ВУЧИЋЕМ! ДАБОГДА вам све по кућама вашим помрло!хак, пу! у уста вам се посерем!

 • Еееј

  Има ли овај Вучић и мало стида? Чак 3 године је прошло од када се курчио како он наводно зна нешто о том злочину што јавност не зна и од тада до данаданашћег ћути као заливен, држећи несрећне породице настрадалих у неизвесности.
  Народ се већ одавно навикао и зна да он лаже чим зине, али ово отварање још живих рана на душама породица убијених а онда држање у неизвесности је окрутније и горе од свих лажи којима нас већ годинама, односно деценијама трује.

  • Borivoje Surdilovic

   Zar ova izjava „Пре три године (премијер Александар) Вучић је изјавио да ћемо се запрепастити кад откријемо ко је то урадио.“ ne kaže ko je to uradio.

  • Еееј

   И ко их је онда убио?
   Убице.
   Када одговоран човек, што он свакако није, изађе пред јавност и каже „да ћемо се запрестатити кад откријемо ко је то урадио“, а тај човек је притом председник Владе и координатор свих служби безбедности, просечан грађанин ће, са правом помислити да он има нека сазнања која ће ускоро поделити са јавношћу, јер што би излазио са било каквим информацијама ако ништа не зна.
   Као што сам већ написао само мали другачијим речима, давати породицама убијених младића наду да ће се сазнати истина и открити злочинци а онда ћутати три године је неодговорно и окрутно, јер ако је имао нека сазнања а која није смео да их подели са јавношћу (типа оперативне инф.и сл.), није требао са тим ни да излази пред грађане и тиме ствара очекивања и подгрева наде породица настрадалих, већ је требао да сачека резултате истраге (ако се уопште води) и да он (тј.МУП, како се ради у нормалним државама), изађе са инф.које има и које сме да подели.
   Овако се том изјавом истрчао како би се, по ко зна који пут понашао надмено- типа ја све знам, али ово су осетљиве ствари, људи су изгинули на правди Бога, и то не сме да буде повод никоме па ни њему да са тим манипулише како иначе ради.

  • Borivoje Surdilovic

   Valjda sama ta izjava sama kaže ko je ubio te ljude-pa srbi a to bi me zaprepastilo.

  • Еееј

   И где је доказ за те његове тврдње?
   Мало ли је времена прошло од 2013. године а не рече ништа ново?
   Можда су му то рекли његови пријатељи из MI 6, који су му лоботомирали мозак и од радикала направили евро(€)радикала.
   Мене једино запрепашћује да још има људи који верују у његове лажи и овим завршавам ову бесмислену полемику.

   Ако неко жели да сазна нешто више о овом страшном злочину ево занимљивих опажања: https://facebookreporter.org/2015/12/14/vuciceva-strasna-istina-o-masakru-u-pandi/

  • perungromovnik

   ма брате, арнаутска говвна су то урадила а чмароусти смрад хоће да баци љагу на Србску полицију и војску која је херојски бранила Космет, семе и племе му се затрло ДАБОГДА! Поздрав са Србског Космета!

  • perungromovnik

   то су урадили АРНАУТИ! рамуш хајрадинај и остала говвнарија из Пећког округа и тачка!

 • Srbija do Pastrika

  Niti bih da osudjujem niti da presudjujem . Ovo govedo Vucic Musliju ako ima saznanja obavezan je da ih predoci i ako su bolna ,samo da su istinita. Ovako , samo nekoliko dana pre tragedije u toj prokletoj kafancugi , srbska vojska je presrela teroriste na Pastriku i neke od njih likvidirala . Arnauti su se svetili za svakog ubijenog teroristu za najkrace moguce vreme. Neverovatno je da su momci opusteno bili u tom smradu od kafica, kada je u to vreme u celoj metohiji od Peci do Prizrena bilo bilo gotovo nemoguce za bilo kog srbina izaci nocu napolje iz kuce !! Ja i danas osecam posledice toga , ne volim da me mrak hvata na putu kada vozim auto. , kada sam na ulici u sumrak. Srbsko uvo nije izlazilo u kafane tih meseci , pre i posle zlocina !