Прочитај ми чланак

БAНДA СРПСКИХ СИЛОВAТЕЉA МЛАДУ НЕМИЦУ (14) сексуално злостављали у Хамбургу (GER)

0

Већи део банде српских тинејџера који су оптужени да су у Немачкој силовали 14-годишњу девојчицу, након чега су је полуголу избацили на улицу и оставили да скоро умре од хладноће, осуђен је на условну казну, пише "Aло!".

srbi-siledzije

Тројици малолетника и једној њиховој вршњакињи изречене су условне казне. У затвор ће морати само један младић, који је пунолетан.

Денису М. (14), Живораду С. (17), Aлександру Н. К. (16) и Бошку П. (21) судило се да су учествовали у групном силовању девојчице у Хамбургу. Као вођа је означен Бошко, који је осуђен на четири године затвора. У Немачкој су боравили са својим породицама као мигранти из Србије.

Морају у школу и на терапију

Тројици малолетника изречена је условна казна на три године. Сва тројица су смештена у објектима Центра за младе, мораће да иду на терапије и редовно у школу. У супротном, прекршиће условну и биће послати у затвор – Живорад на две године, Aлександар на 20 месеци, а Денис на 16 месеци, преноси „Aло!“.

Другарица снимала силовање!

Жртву је у кућу где су је силовали намамила девојчица Лиса Х. (15), која је силовање снимала! Она се такође била нашла на оптуженичкој клупи и осуђена је на годину дана условно. Лиса ју је позвала да се придружи дечацима који су их чекали. Иако је била мало нервозна због тога, жртва је испричала да је пристала јер се осећала сигурно, управо зато што је ту била и друга девојчица. Међутим, тамо су је најпре напили, а када је била ван себе, један по један силовали. Девојчица се једва сећала шта се догађало кобне вечери, али је све утврђено прегледом снимка који је мобилним телефоном забележила Лиса.

Девојчицу су напали 11. фебруара ове године, после прославе једног рођендана.

Силовали су је у једном стану и затим је полуголу избацили у двориште, где је скоро умрла од хладноће. Спасао ју је мештанин који ју је приметио у пролазу и позвао хитну помоћ.

Он је испричао да је девојчица у несвести лежала на хладноћи само у доњем вешу и да је била промрзла.

Када је примљена у болницу, температура јој је била 35,4 степена, па је лечена од хипотермије.

Двојици младића, Бошку П. (21) и Aлександру К. (16), након напада је одређен притвор, а Живорад С. (17) и Денис М. су задржани у Центру за младе, одакле је Денис био побегао, па је немачка полиција априла ове године издала потерницу за њим.

Судија је изјавио да су девојчицу третитали као објекат. „Искористили су је и избацили је као ђубре”, навео је он, свестан да ће јавност због прилично благе казне реаговати.

„Можда ће се јавности ово чинити као блага казна, али за малолетнике оне морају да се фокусирају на образовање, а не на кажњавање”, додао је судија.

Он је навео и да су оптужени у потпуности признали злочин и изразили кајање на суђењу, које је било затворено за јавност, пошто се ради о малолетницима.

На изрицању пресуде је и новинарима дозвољено да уђу у судницу, а они су известили да банда није показивала кајање и да је све време махала пријатељима у судници.

После изрицања пресуде један од њих је изашао показујући новинарима средњи прст!