Прочитај ми чланак

СЛAВИЛО СЕ НA КОСМЕТУ, У СРПСКОЈ И ЦРНОЈ ГОРИ: Срби су клицали својим шампионима!

0

Центром Бањалуке кружила је колона аутомобила са истакнутим српским заставама, а уз звуке сирена чујли су се и повици: "Србија, Србија".

srpski i hrvatski vaterpolisti

Успех ватерполо репрезентације Србије која је освојила златну медаљу на Олимпијади у Рију прослављен је вечерас у северном делу Косовске Митровице.

Славље је на улицама Косовске Митровице почело одмах после завршетка финалне утакмице у којој су српски ватерполисти надиграли Хрватску.

Улицама Косовске Митровице кружили су аутомобили који су били окићени заставама Србије, а грађани су се окупили код главног моста на Ибру где се клицало Србији и певало и уз паљење бакљи.

На лицу места могли су се видети и припадници шиптарско-окупаторске полиције.

Иначе сусрет Србије и Хрватске будно је праћен у кафићима на северу Косова а у Лепосавићу утакмица је праћена путем видео бима на отвореном.

Одмах по завршетку ватерполо утакмице на Олимпијским играма, у којој је репрезентација Србије победом над Хрватском освојила златну медаљу, на улицама Бањалуке почело је славље.

Центром града кружи колона аутомобила са истакнутим српским заставама, а уз звуке сирена чују се и повици: „Србија, Србија“.

Градом одјекивале су експлозије од пиротехничких средстава.

Слави се и у другим градовима, у Нишу, одакле је репрезентативац Сава Ранђеловић, у Чачку, и традиционално у Подгорици, Бару, Херцег Новом…

БЕОГРAД УЗ СРПСКЕ ВАТЕРПОЛИСТЕ: Славље у центру града БAКЉЕ на Бир фесту!