Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ИЗНЕНАДА КОД ПУТИНА; причало се о новoj Влади Србије

0

Русија сматра да ће у нову српску владу ући људи који ће допринети развоју односа двеју држава, изјавио је председник Русије Владимир Путин током састанка са премијером Србије Александром Вучићем.

Фото: Ројтерс

Фото: Ројтерс

Примајући премијера Србије, Путин му је честитао на победи на парламентарним изборима.

„Ваша странка је убедљиво победила. Поред тога, неопходан број места у парламенту добили су ваши савезници. Знам да ће се у блиској будућности формирати влада. Желео бих да изразим наду да ће, без обзира на будући састав Владе Србије, у њој достојно место заузети људи који ће обратити озбиљну пажњу на развој наших међудржавних односа“, изјавио је Путин.

„Наставићемо рад на јачању међудржавних веза, на успостављању односа у области политичке сарадње, економије, на међународној арени. Драго нам је због ваше победе. И честитам вам“, рекао је Путин Вучићу.

Премијер Србије обећао је да ће урадити све што зависи од министара Србије за развој односа са Русијом.

„Нама веома много значе односи са Руском Федерацијом. Посебно ценимо и ваш лични допринос за развој односа између наших земаља, за јачање односа у свим областима“, изјавио је Вучић.

Он је додао да ће нова влада у Србији бити формирана до средине јуна.

„Нама је част и дужност да учинимо све како би се односи са Руском Федерацијом формирали у свим правцима, у економији и политици“, додао је Вучић.

Putin-i-Vucic-256
Српска влада о састанку

Влада Србије је раније саопштила да се премијер Вучић састао данас у Москви са Путином, са којим је разговарао о свим важним питањима и даљем унапређењу политичких и економских односа између Србије и Русије.

У саопштењу се наводи да су двојица лидера закључила да искрено и истинско пријатељство српског и руског народа у будућности мора бити потврђено још конкретнијом и успешнијом сарадњом у свим сферама друштвеног живота.

Премијер Вучић захвалио је председнику Руске Федерације на политичкој подршци коју Русија пружа у очувању територијалног интегритета Републике Србије.

Вучиће је на Твитеру, поводом сусрета са Путином, уз фотографију написао: „Хвала председнику Путину на топлој добродошлици.“ 

putin-vucic--fonet-ap_f
Вучић ненајављено приватно у Москви, видео се са Путином

Премијер Србије Aлександар Вучић борави у Москви, где се састао са председником Русије Владимиром Путином, рекао је прес-секретар Кремља Дмитриј Песков.

Како преноси Спутњик, Песков је навео да „Вучић у Москви борави у приватној посети“.

„У Москви се у приватној посети налази премијер Србије Вучић, а у оквиру његовог боравка у руској престоници одржаo се и његов састанак и разговор са предником Путином“, навео је Песков.

Руска мрежа преноси да је Вучић последњи пут боравио у Москви у новембру прошле године када се срео са руским председникма, али и са премијером Дмитријем Медведевом, као и члановима руске владе.

Вучић је тада отворио Српско-руског пословни форум и посетио Московски међународни форум иновативног развоја „Отворене иновације“.

Током тродневне посете састао се и са представницима руских компанија са којима су размотрена актуелна питања трговинско-економске сарадње, укључујући реализацију заједничких пројеката из области енергетике, индустрије, транспорта и пољопривреде.

Вучићева посета Москви није била раније најављена, али се српски премијер састао са руским амбасадором Aлександром Чепурином прошле недеље, када је саопштено да су разговарали о односима две земље и оценили да су они на изузетно високом нивоу.

„Навели су да ће и даље сарађивати на очувању независности и суверенитета Србије. Вучић и Чепурин су разговарали и о унапређењу економске сарадње Србије и Русије“, саопштила је Влада Србије.