Прочитај ми чланак

Муамер Зукорлић: Помирићу народ

0

muamer-zukorlic

Носилац листе Бошњачке демократске заједнице Муамер Зукорлић изјавио је да његовим уласком у Скупштину Србије та институција више никад неће бити иста као што је била.

Србија и њен парламент ће имати некога ко ће бити коректив рада Скупштине и државе, некога кога неће моћи нико да купи и уплаши, некога ко неће имати страх и трему ни од камера, ни од председавајућих, ко неће мењати ни садржај приче ни акценат, рекао је Зукорлић на трибини у Новом Пазару.

Он је поручио да ће се борити за враћање етике у политику, а да му политика помирења коју ће водити неће дозволити да изговара ружне речи, осим кад се ради о чињеницама, „поготово оним које потврђују уску везу власти и криминала“.

Хоћу да помирим народ, да помирим партије, да се помире Бошњаци и Срби, Срби и Хрвати, Срби и Албанци, али никад није било да се помире криминалци и судије – ту су једино помирени кроз корупцију, нагласио је Зукорлић.

Он је констатовао да победа листе коју предводи у општинама на Санџаку кључ да се постигне помирење, јер тада неће имати ко да се свађа.

Ми ћемо бити на власти, имаћемо полуге моћи и нећемо их злоупотребљавати, рекао је он и констатовао да ће њихови политички противници „бити мањи од маковог зрна и неће смети да се свађају“.

То вам је шифра помирења на Санџаку, оценио је Зукорлић.

(Вечерње новости)