Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Ко је ментор Зорани Михајловић на пројекту Србија?

0

zorana mihajlovic

Госпођо Михајиловић, Српски покрет Двери, са разлогом има примедбе на ваш рад и министарство којим ви руководите. Ви за ваше резултате треба да одговарате народу Србије и њеним држављанима, а не међународним финансијским институцијама, као што је ММФ.

Поводом Регионалног инвестиционог форума НИН Фокус, који се скоро одржао у Аранђеловцу, министарка грађевине Зорана Михајловић изјавила је да представници међународних финансијских институција нису имали замерке на рад Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Госпођо Михајиловић, Српски покрет Двери, са разлогом, има примедбе на Ваш рад и министарство којим Ви руководите. Ви за ваше резултате треба да одговарате народу Србије и њеним држављанима, а не међународним финансијским институцијама, као што је ММФ.

Поставићемо вам неколико конкретних питања у име свих грађана Србије, и на њих очекујемо одговор:

Ко ће да одговара или поднесе оставку за најављено раскидање три уговора са бугарском компанијом на Коридору 10, јер је имала 10% реализације?

Какве је финансијске трошкове по овом питању имало Ваше ресорно министарство?

Ко ће платити пенале и ко ће одговарати за седам милиона евра за кредите, који су одобрени, али нису искоришћени за пројекте на железници?

Министарка је изјавила да су започети и разговори са Светском банком о реформисању „Путева Србије“.

Двери постављају питање, да ли то значи да ће се СНС напредна фирма „Путеви Србије“ и СПС фирма „Коридори Србије“ спојити у заједничко СНС предузеће?

Када је реч о „Коридорима Србије“ и „Путевима Србије“, које је и основано ради завршетка изградње Коридора 10, оно што интересује све грађане јесте, да ли је тачно да ће се спојити у једну фирму, што је на скорашњем брифингу отворено и најавила поменута министарка?

Извор: dverisrpske