Прочитај ми чланак

ДОЊЕЦК ГОРИ: Вечерас Украјинци извршили страховит удар!

0
Фото: Novorossia

Фото: Novorossia

ДОЊЕЦК – Вечерас је украјинска армија извршила страховит удар на насеље Александровка у Петровском реону Доњецка, преносе руски медији.

Напад је трајао нешто дуже од пола сата, а укупно у последња 24 сата је извршено преко 30 напада на целој територији ДНР.

Чак 213 пројектила је испаљено на позиције армије ДНР и насељена места, пренела је данас агенција Новоросија.

Вечерашњи напад је извршен минобацачима и теновима, запаљено је неколико станова и 6 кућа, а информација о жртвама још увек нема. Реч је о једном од најжешћих напада у последњем периоду.

Ескалација агресије Кијева на Донбас је из дана у дан све већа, а у понедељак је одржан састанак немачке канцеларке, Ангеле Меркел и француског председника Франсоа Оланда са украјински председником Петром Порошенком, али никакви посебни резултати нису постигнути, иако се много очекивало од тог састанка.

Званичници ДНР и ЛНР очекују стратешки удар на свим линијама фронта, а све указује на то да Кијев и припрема исти. Арсениј Јацењук, украјински премијер, као и Порошенко, потврдио је да су последњих годину дана примирја искористили да освеже и обнове војне снаге Украјине.

(Правда)