• Почетна
  • СВЕТ
  • ИЗБЕГЛИЦЕ – нови амерички План европске обнове
Прочитај ми чланак

ИЗБЕГЛИЦЕ – нови амерички План европске обнове

0

izbeglice 7

Пошто су у Северној Африци створиле хаос, Сједињене Америчке Државе сада раде на уништавању Европе, пише француски новинар Никола Бонал у „Волтеровом булевару“.

Америчка влада плаћа водиче и посреднике који мигранате доводе у Европу преко Средоземног мора – пише аустријски лист „Инфо директ“, позивајући се на информације процуреле из обавештајних служби.

Ови водичи, слично агенатима који су започели Арапско пролеће, добро су технички опремљени, имају подршку америчких обавештајаца и користе Фејсбук, Твитер и Скајп да би деловали што ефикасније, пише Бонал.

Неомакијавелистичким идејама Леа Штрауса и Пола Волфовица иде добро, остварују се. Вашингтон усрдно ради на организовању инвазије на Европу – рукама својих марионета, као што су италијански премијер Матео Ренци, француски председник Франсоа Оланд и немачки канцелар Ангела Меркел, пише Бонал у Волтеровом булевару (Boulevard Voltaire).

Све је почело у Либији, после избијања грађанског рата што га је подстакао НАТО. Грађански рат се претворио у масовни хаос који је  милионе људи начинио избеглицама, који су нагрнули у Европу. Изговарајући се на покрет „Арапско пролеће“, Вашингтон је затим изазвао грађански рат у Сирији, рат који је већ однео животе милион Сиријаца и много више људи натерао да напусте своју земљу, каже француски новинар.

Америчка влада жели да контролише свет распирирујући хаос и изазивајући избегличке кризе које ће државе претварати у пустиње и царства наркотика, пише Бонал.

Од времена председника Вудроа Вилсона, САД методично интервенишу у другим земљама, подстакнуте својим колонијализмом и императивом очувања долара, глобалне резервне валуте. Како то да светске цене злата, сировина и енергената падају, а то не утиче на долар и америчке берзанске индексе – пита Бонал.

Ћирилизовано: „План европске обнове“ из наслова је Маршалов план.

Извор: Sputnik International
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО
Наслов: Србин.инфо

linux serbian