Прочитај ми чланак

ПОВОДОМ СРЕБРЕНИЦЕ ХИТНА СЕДНИЦА ВЛАДЕ СРБИЈЕ; Британија и САД убеђују Русију да попусти

0

American ambassador Power talks to Russia's ambassador Churkin before a vote regarding the Ukrainian crisis is taken at the U.N. Security Council in New York

Премијер Александар Вучић заказао је за вечерас у 22.30 хитну седницу Владе Србије поводом данашње седнице Савета безбедности УН о резолуцији о Сребреници.

Поводом данашње седнице Савета безбедности УН о резолуцији о Сребреници, премијер Александар Вучић заказао је за вечерас у 22.30 хитну седницу Владе Србије.

После седнице, премијер Вучић ће се обратити новинарима, потврђено је Танјугу у Влади Србије.

Седница Савета безбедности у три наврата је данас одлагана, на захтев Кине, а до постизања консензуса земаља чланица, а Русија је најавила вето на резолуцију уколико њен текст не буде измењен и усаглашен.

До тога није дошšло ни после виšшечасовних консултација.

Разговори земаља чланица СБ су у току, Велика Британија и САД покушавају да увере Русију да не улаже вето, преноси Ројтерс позивајући се на дипломатске изворе.

Неименовани портпарол Мисије Велике Британије при УН рекао је за Ројтерс да је циљ да се добије што већа подршка од чланица Савета безбендости УН чиме би се дао значај годишњици злочина у Сребреници.

„Надамо се да ће ово одлагање помоћи да остваримо циљ“, поручио је он.

Заменик руског амбасадора у УН Владимир Сафонков одбио је да коментарише да ли Русија планира да уложи вето на британску резолуцију о Сребреници, наводи Ројтерс.

Седница Савета безбедности на којој треба да буде размотрен предлог британске резолуције о Сребреници одложена је за среду у 16 сати, објављено је на сајту УН.

Извор: РТС, Танјуг