Прочитај ми чланак

АМЕРИКАНЦИ ПРЕДВОДЕ ГЕЈ-ПЛАНЕТУ, Русија да буде заштитник породице и традиције

0

porodica_mladi gej  mladi rodoljub

Прошле недеље је Врховни суд САД наложио да се легализују геј-бракови у свим америчким државама. Геј-савези су признати за уставно право.

Минуле недеље су турски полицајци растерали учеснике годишње геј-параде у Цариграду. Прво су активисте неколико пута замолили да се сами мирно разиђу. Потом су се дохватили водених топова и употребили гумене метке. Тема је постала веома популарна на социјалним мрежама и мало је кога у свету оставила равнодушним.

У своје време су Руска Империја и СССР имали јасне позиције у свету.

Царска Русија је штитила православне Словене на Балкану и различите хришћанске народе на Кавказу. СССР је нудио свету идеју социјалне правде и алтернативу глобалном капиталистичком тржишту. А савремена Русија свету засад не нуди никакву глобалну идеју.

Идеја Руског света може бити блиска само великорусима и нама блиским етносима на постсовјетском простору. А сваки глобални играч мора да буде јасно позициониран. Мора свету нудити схватљиве вредности на којима сам стоји и које брани.

Конзервативне вредности традиционалне породице и љубави леже у основи светских религија. Зато је у свету много људи за које то, као ни досад, нису празне речи. Таквих људи је много чак и у САД и у Западној Европи.

Улога њихових заштитника засад је слободна. Зато, ако се Русија буде позиционирала као заштитница традиционалних вредности – и то у свим тачкама света – имаћемо солидну контраигру против САД и њихових савезника. Имаћемо милионе присталица по целом свету.

Запад остатак света непрекидно учи слободи и демократији, а одсад ће изгледа учити и истополној љубави.

Заштита људских права и слободе речи такође је омиљена тема Запада која му омогућава да се меша у унутрашње ствари суверених држава. Са заштитом традиционалних вредности – и Русија би имала «калауз» који би јој омогућавао да утиче на унутрашњу и спољну политику различитих држава.

Заузети конзервативну нишу није тако тешко као што изгледа на први поглед. За то су потребни само паметно позиционирање и пиар. То није нимало теже него извести на светско тржиште квалитетан производ за којим постоји потенцијална тражња.

Једино ће бити потребно да се укључе сви без којих то не може – Министарство иностраних послова РФ, државни медији и поглавари за русију традиционалних конфесија – правосавља и ислама.

Ако ми будемо седели скрштених руку, нишу бранитеља традиионалних вредности заузеће Исламска држава или неки секташи, а ми ћемо остати безмало потпуно без пријатеља и бити окружении непријатељима.

Извор: fakti.org – Александар Разувајев