Прочитај ми чланак

Радомир Почуча: Био сам блиски сарадник Николића и Вучића, али су они сада… (ВИДЕО)

0

pocuca-radomir-novorusija-650x366

МОСКВА – Бивши водитељ ТВ Пинк и портпарол ПТЈ Радомир Почуча дао је први видео интервју од свог одласка из Новорусије где је боравио као добровољац у редовима војске ДНР-а. Снимак разговора са Почучом је направљен током прославе Видовдана у цркви Рођења Христовог у насељу Митино у Москви.

У интервју Почуча говори о суђењу које га чека у Србији, пореди стање у Украјини са ситуацијом током распада бивше Југославије, везама Срба и Руса. Он је отворено говорио о својој радној биографији и открио неке до сада непознате детаље.

Почуча каже да је био лично обезбеђење Зорана Ђинђића, као и да је био блиски сарадник Томислава Николића, Александра Вучића и Ивице Дачића.

– Ђинђић је убијен 2003. године кад сам ја престао да га чувам – рекао је Почуча.

Он је испричао да је због рада и искуства у медијима блиско сарађивао са представницима актуелне власти у Србији али да их данас сматра издајницима.

– Био сам блиски сарадник садашњег председника Србије Томислава Николића, премијера Вучића, чак и садашњег министра иностраних послова у овом тренутку, а тада министра полиције, Ивице Дачића. Имали смо сасвим квалитетну сарадњу зато што сам мислио да су патриоте и зато што су имали такву реторику да су пре свега хтели да бране српство, национални идентитет и интересе Србије – рекао је Почуча додајући да их сада сматра „издајницима“.

Почуча је рекао да сматра да је премијер Вучић „извршио преврат сам против себе“ мењајући политику коју је заступао.

– Нисам могао да се помирим са тим и наравно његов сам један од најљућих противника – каже Почуча.

Почуча се индиректно дотакао и његовог напуштања Новорусије чему је предходио сукоб међу српским добровољцима.

– Десиле су се компликације које ће бити решене у међувремену. Оно што знам је да је моје срце чисто и да све што сам радио радио сам из убеђења – рекао је Почуча.

Погледајте цео интервју.

Правда