Прочитај ми чланак

ХАЈДЕ ДА УЖИВАМО: Пауновићев говор „орлићима“ пред финале са Бразилом (ВИДЕО)

0
Фото: Рутубе

Фото: Рутубе

Селектор омладинске фудбалске репрезентације Србије Вељко Пауновић одушевио је овдашњу јавност приступом којим је водио „орлиће“ на шампионату планете, „терајући“ их да играју и маштовито и одговорно, а забрањујући да „краду време“, већ инсистирајући да се – ужива у сваком фудбалском тренутку. По освајању злата на Светском првенству, обелодањен је и Пауновићев говор играчима пред финале са Бразилцима.

Ево шта им је он рекао пред борбу за злато, а што је емитовано на СОС каналу:

„Сви ми имамо испит зрелости. Уосталом, данас је на најбољи и најлепши могући начин наша зрелост испраћена. Данас имамо матуру, фудбалску. Играмо финале Светског првенства са најбољим могућим ривалом на свету. Са Бразилом. И хоћу да вам кажем – да данас треба да уживамо. Никакав притисак не треба да имамо, сем тога што желимо да победимо. То је онај основни притисак због кога смо рођени, због кога играмо фудбал. Да уживамо и победимо, је л’ тако?“, рекао је Пауновић и наставио:

„Хоћу да вам кажем, да данас нико не треба посебно да се истиче. Ви сте се већ истакли. У ком смислу (да се не истиче)? Појединачно, да се бори за своју неку репутацију. Сви ви који сте овде, сви за вас већ знају. Све вас чека врхунска каријера. Данас треба да играмо за тим. Данас треба да будемо јединствени, као што смо били до сада. И још више! Како год да се зове наш противник, ми смо, момци, заслужили ово. Овај трофеј (показује прстом на фотографију). Ми смо, момци, рођени да освојимо овај трофеј. Гледајте га добро, ово треба да буде наше. Како год буде било, само да дамо све од себе. Као што смо давали до сада. Данас мора печат да буде (ударац песницом о длан). Данас је матура! (нови „печат“ песницом). Данас полажемо испит, данас узимамо диплому! Идемо кући са златом! Сад хоћу сви да устанемо, момци. Хоћу да се загрлимо сви, као што смо урадили прошли пут сви, да се сви загрлимо. И хоћу следеће, момци, нећемо сада да читамо молитву, сада хоћу да се гледамо у очи. Коме треба да жмури, нека зажмури. И нека мисли због чега смо заслужили ово. Шта је свако од вас урадио у животу због чега је урадио ово (показује на фотографију трофеја). Шта је свако од нас и за кога хоће да освоји ово. Загрлите се, да осетимо један другога. Минут ћемо један да одћутимо. Да осетимо јединство. Да свако свакога погледа у очи и да каже један другоме да ће то урадити један за другога. Да ће то урадити за нас, за све нас“, поручио је Пауновић.

Остало је историја. Она лепа, готово нестварна историја: Србија је постала првак света у фудбалу.

(Спорт Блиц)