Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Окретање од Русије је корак до окретања против Русије

0

Dveri-4danilo tvrdisic

Двери најоштрије осуђују изјаву премијера Александра Вучића да ће да се придружи гасоводу који планирају САД и да ће тиме да „смањи зависност“ од руског гаса. Посебан политички преседан представља чињеница да је Вучић ту поруку саопштио, ни мање ни више, него у Тирани!

Александар Вучић је овом изјавом наставио окретање Србије од Русије – и то у најважнијем сегменту у коме је Србија у пракси била окренута ка Москви: у сегменту енергетике – и тиме потпуно прешао на страну НАТО и САД. Најава да ће Србија своју енергетску безбедност да веже за САД нема ниједно економско оправдање.

Напротив, процењивана цена гаса (који би у некој далекој будућности можда и био допреман на европско тло)вишеструко је већа од цене руског гаса. Зато је ова Вучићева изјава искључиво политичке природе са далекосежним негативним последицама по стратешки положај Србије. Вучић на овај начин испоручује Србију „безбедоносној и енергетској сфери“ коју гарантује САД.

Двери упозоравају да после предаје енергетске безбедности Aмериканцима, следи и логичан даљи след догађаја, а то је: предаја војне безбедности и приступање Србије НАТО пакту! А знамо како је њихова „безбедоносна заштита“ изгледала у пракси током злочиначког бомбардовања 1999. године!

Информативна служба Двери