Прочитај ми чланак

СКАНДАЛОЗНО – зашто српска војска шаље НАТО-поруку Русији?

0

nato 4

Како преноси сајт Министарства одбране Србије, „Командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, у пратњи команданта Треће бригаде Копнене војске бригадног генерала Милета Јелића, обишао је јуче (20. маја) припаднике пешадијске чете 31. пешадијског батаљона Треће бригаде који учествују на вежби „Заједничка одлучност“ у Немачкој“.

Генерал-пуковник Бен Хоџес, командант копнених снага САД у Европи, описује сврху ове војне вежбе као „још једну поруку Русији“:

„На самиту у Велсу прошлог септембра, 28 држава се сложило да је руска окупација Крима незаконита и да је неприхватљиво понашање у 21. веку да се мењају међународно признате, суверене границе. Стога смо ми као Алијанса рекли да морамо да осигурамо да будемо спремни, а то укључује и већу интероперабилност“.

Русија, дакле, подржава у потпуности (званични) став Србије о непризнавању „косовске независности“ – а Влада Србије, преко учешћа Војске Србије на НАТО-вежби, шаље поруку – да је враћање Крима у састав Русије „незаконито“ и „неприхватљиво“.

Каква је ово војна, или било каква друга „неутралност“?

Ово је јасно сврставање уз војни савез који је бомбардовао Србију (и Црну Гору и Републику Српску), који потпирује агресије широм света и тероризам у региону, и који и дан-данас окупира део Србије, показујући све агресивније намере према њеном најважнијем, вековном стратешком пријатељу и савезнику.

Ако неко мисли да се овакво срамно и вероломно понашање може сакрити – грдно се вара.

Извор: fsksrb.ru