• Почетна
  • СВЕТ
  • ИСЛАМСКА ДРЖАВА ПОТВРДИЛА СМРТ СВОГ ВОЂЕ – нови лидер исламиста је професор физике
Прочитај ми чланак

ИСЛАМСКА ДРЖАВА ПОТВРДИЛА СМРТ СВОГ ВОЂЕ – нови лидер исламиста је професор физике

0

al_afri_idil

Исламска држава потврдила смрт свог „калифа“ Абу Бакр Ал Багдадија. Муџахедини дали заклетву новом вођи Абу АЛ-Афри.

Наводно, Ал Багдади је пре неколико дана смртно рањен од последица америчког ваздушног напада. Убрзо је умро у болници (град Ракка).

Нови вођа „калиф“ Исламске државе, Ал-Афри

Овај религиозни фанатик је рођен недалеко од Мосула, у месту Тал-Афар. По занимању је професор физике и спада у једне од најбруталнијих ратних команданта ИДИЛ-а.

2004 године је приступио ирачком огранку Ал-каиде коју је предводио познати оснивач, Јорданац Абу Мусаб Ал-Заркави. Ова организација “ Џемат ал Тахвид вал Џихад“ (Уједињење и свети рат) је била веома активна у периоду између 2003-2007 у Ираку, где је била једна од насуровијих сунитских побуњеничких формација која се борила против окупационе силе (САД), делова колаборационистичог апарата, шиитске милиције, Курда итд…

Посебно је била позната по интензивној пропаганди која је се састојала од готово свакодневних публиковања видео-филмова, који и данас постоје на интернету, а које се тичу погубљења заробљеника клањем, одсецањем глава, као и снимања извођења самоубилачких напада.

Абу АЛ-Афра је у једном моменту и заробљен од стране војске САД , али је после краћег боравка у затвору (гле чуда) пуштен, да би се поново латио ножа и пушке те постао један од кључних личности у организацији ИДИЛ, а како данас ствари стоје и сам „калиф“ Исламске државе.

Извор: Борбени ефективи