• Почетна
  • СВЕТ
  • ПУТИНОВ АЛИГАТОР: Машина која уништава све пред собом (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

ПУТИНОВ АЛИГАТОР: Машина која уништава све пред собом (ВИДЕО)

0

The Kamov Ka-52 Alligator

МОСКВА- Главна намена овог борбеног хелкоптера су удари по оклопним и механизованим циљевима, као и борба против споријих циљева који ниско лете.

Савремени серијски вишенаменски борбени хеликоптер има могућности да делује у свим временским условима, и представља прави понос руске војске председника Владимира Путина. Летелица Ка-52 “Алигатор” има способости да учествује у дневним и ноћним борбама на великим надморским висинама, специфичним за планинска подручја.

Развијена је и морнаричка верзија Ка-52К за опремање носача хеликоптера типа “Мистрал”. Он је пројектован бироу “Камов” на основу једноседа Ка-50, а производи га Арсењевска фабрика “Прогрес” на Руском Далеком истоку.

Кабина је заштићена са 300 килограма оклопних плоча које штите од погодака до калибра 23 милиметара, а оклопљено стакло кабине штити од зрна калибра 12,7 милиметара. Хеликоптер има способност да лети и 30 минута од тренутка поготка.

Главна намена овог борбеног хелкоптера су удари по оклопним и механизованим циљевима, као и борба против споријих циљева који ниско лете.

Што се тиче наоружања, топ има могућност избора брзине гађања и омогућује селективно снабдевање муницијом из два бокса. Цев омогућује испаљивање преко 500 метака непрекидне ватре без хлађења.

Погледајте видео:

Правда