Прочитај ми чланак

ИМА ПОШТЕНИХ: Ахмед и Мухамед вратили Срђану 115.000 евра!

0

kofer-novac

Када сам ишао да извршим уплату, од силних телефонских позива људи са којима сам се састајао, па и помало преморен, заборавио сам торбу са свим документима и новцем на крову свог аутомобила. Када сам схватио да немам торбу покушавао сам да се сетим где сам је заборавио и у том тренутку ми је зазвонио телефон.

У времену када смо свакодневно сведоци насиља, неправде, криминала, смутње и лажи, малобројни су примери који могу да улепшају живот.

Један од таквих светлих примера препричао је Срђан, предузетник из Сарајева који живи у Немачкој. Он је у главном граду БиХ провео последњих неколико седмица са намером да покрене мањи бизнис, који би отворио неколико радних места.

„Када сам ишао да извршим уплату, од силних телефонских позива људи са којима сам се састајао, па и помало преморен, заборавио сам торбу са свим документима и новцем на крову свог аутомобила. Када сам схватио да немам торбу покушавао сам да се сетим где сам је заборавио и у том тренутку ми је зазвонио телефон“, прича Срђан.

Позвао га је млађи мушкарац који га је замолио да му потврди име и презиме. Двојица момака, Ахмед и Мухамед, нашли су Срђанову торбу на аутомобилу и у њој његову визит карту, личне документе и 115.000 евра!

„Као и већина, а рекао бих као и сваки човек, верујем у моралне вредности, доброту, међусобно поштовање и надам се бољем и лепшем свету за све нас. Поштено радим и зарађујем на месту и у земљи која више цени рад него што је то случај у нашој БиХ. Изгубљен и уплашен, кренуо сам да се нађем са момцима и наишао сам на двојицу насмејаних момака, који су ми рекли само један коментар након мојих бескрајних захваљивања:

‘Туђе је туђе'“, каже Срђан.

Додаје како је инсистирао да их награди, на шта они нису пристали, али он је свакако то учинио.

„Учинио сам то највише из разлога што је то у овом времену безнађа и кризе херојски чин. У најмањем ми је интересу да овај случај постане јаван, али бих се осетио кукавицом и неправедним према тој двојици хероја, да ово не обзнаним“, закључио је Срђан.

Извор: Курир.рс