• Почетна
  • ВИДЕО
  • Уз романсу, Пољуби ме њежно, желимо вам пријатну ноћ
Прочитај ми чланак

Уз романсу, Пољуби ме њежно, желимо вам пријатну ноћ

0

ljubavni zagrljaj 2
Пољуби ме њежно
(Стихови, музика и певају: Минђушари)

Дуга је ноћ
а знаш да понекад
самоће се бојим
остани још само мало

Да гасим жар са усана твојих
оне нам дају љубавни плам
оне су најљепше
што о теби знам

Дуга је ноћ
знасш да истина понекад боли
остани, ти си ме
учила како се воли

Многе сам љубио
око моје
ал’ најдраже ми биле
усне твоје

Реф. 8x
Пољуби ме њежно
загрли ме јако
у овом тренутку
најљепше је тако

Минђушари су рок група која је настала крајем 1992. године у Книну.

Рођени Книњанин Срђан Чоко окупио је групу и био први текстописац. Чоко је 2. маја 1995. погинуо у Окучанима на Славонском ратишту, оставивши книнским момцима да наставе започети посао. Године 1993. Минђушари су снимили први албум под називом Минђушари и то у саставу: Александар Ардалић – Лене (гитара и вокал), Владимир Зелембаба – Зеле (гитара), Ненад Камјанац – Нешо (бубњеви) и Мирко Бједов – Мики (басс гитара).

Гост на албуму био је Бора Ђорђевић који ће касније све вријеме бити уз Минђушаре. На албуму има девет пјесама које су рађене у студију „Академија“ у Београду, а као продуцент се потписује Бане Мајо. Издавач албума Минђушари је дискографска кућа „Фоно Рома“ из Рима.

Године 1994. Минђушари су снимили свој други албум под називом Минђушари – Идем до краја и то у саставу: Александар Ардалић Лене, Владимир Зелембаба Зеле, Ненад Камјанац Нешо и Мирко Бједов Мики. Гости на албуму били су Бора Ђорђевић, Дејан Цукић, Вицко Милатовић, Видоје Божиновић, а као продуценти се појављују Влада Барјактаревић и Миша Алексић.

Све пјесме су снимљене у студију „Пинк“ у Земуну. Издавач овог албума је W.И.Т. и ПГП РТС Београд.

Године 1998. излази трећи албум под називом Минђушари – Да уз мене остариш у измјењеном саставу: Александар Ардалић Лене, Мирко Бједов Мики, Ненад Камјанац Нешо, Денис Вишић, Бранислав Бјелић. Комплетан албум рађен је у студију Лазе Ристовског. На албуму гостује Аца Лукас, а Вицко Милатовић је на музику Ленка Ардалића написао пјесму „Ако сада одеш“. Минђушари се појављују као гости на албуму народне крајишке групе Јандрино Јато у пјесми „Гори гора“ 2006. године.