Прочитај ми чланак

ДAЧИЋ: Лавров у Београду 15. маја

0
Dacic-Lavrov

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је са руским колегом Сергејом Лавровом и уговорио оквирно с њим посету Београду 15. маја, преноси „Политика“.

„То је у оквиру наших редовних посета. Разговараћемо о нашим билатералним односима и наравно председавању Србије ОЕБС-у. Он ће се тада срести и са председником Николићем и премијером Вучићем”, рекао је Дачић у интервјуу за „Политику”, који ће бити објављен у целости у недељу.

Министар је истакао да ова посета Лаврова нема везе са његовом посетом Украјини у јуну у својству председавајућег ОЕБС-а.

Дачић је подсетио да је у суботу разговарао телефоном са Лавровом, у уторак са немачким колегом Франком Валтером Штајнмајером, а у четвртак се у Хагу видео са министром спољних послова Украјине Павлом Климкином.

„Сви разговори су у циљу спровођења мировног плана и мировног пакета из Минска. Предвиђено је формирање четири радне групе: једна је за безбедносна питања, друга за политичка, трећа за економско-социјална и четврта за хуманитарна питања.

У Београду ће 28. априла бити организована седница ‘тројке’ ОЕБС-а. Дакле, доћи ће Штајнмајер и швајцарски министар Дидије Буркхалтер. У мају ће овде доћи Лавров, а ја ћу у јуну посетити Украјину“, најавио је Дачић, а преноси лист.

Извор: Танјуг, Политика