Прочитај ми чланак

ПРЕГЛЕД РУСКЕ БЛОГОСФЕРЕ: Украјинскa војска намерева да користити руске војне униформе

0
zastava donjeske republike na artiku
Варјаг_2007: Застава Доњецке Народне републике на Антарктику

Заставу је поставио славни поларни истраживач из совјетског доба и носилац Ордена за храброст, Владимир Кошељов.

 
balticke republike u vreme sssr
 
 
Фотографије из ’50-их, ’60-их и ’70-их. Није то био савршен свет, али гледајући како је у балтичким републикама данас (а ја сам одрастао близу), ипак је био мање несавршен него ово што сад гледамо.

 

t-14 al

Опет Т-14

И још неколико фотки кад испратите линк. Претпостављам да куполу нећемо видети док се Т-14 не појави на Црвеном тргу 9. маја.

klinac sa puskom 49

!!!

Учитељева порука родитељу: „Драги Андреј Игоревичу, Ваш син и ученик 3. разреда је данас, током продуженог боравка у школи, реметио час предвојничке обуке 10. разреда. Стално је прекидао наставника, говорио да се „војници тако не обучавају“ и критиковао га што погрешно показује како се расклапа и склапа калашњиков. Драги Андреј Игоревичу, молим Вас, разговарајте са својим сином о прописном понашању током наставе, и порадите с њим мало на азбуци – прави грешке.

Украјинске оружане снаге припремају провокацију у којој ће користити руске војне униформе

Министарство одбране ДНР је упозорило да се УОС спремају да изведу провокацију у којој ће украјински војници носити руске униформе. Камиони с војницима тако одевеним су виђени како излазе из Дњепропетровска и возе на исток.

Брод Ратне морнарице РФ из Јемена евакуисао преко 300 страних грађана

Међу којима 18 америчких и 5 британских држављана.

timofejev hjurukin sovetski heroj al

Како је Тимофеј Хрјукин потопио носач авиона

Мало је познато да се СССР борио против све три силе Осовине и пре него што је Други светски рат почео. И не само да се борио већ је био и једина савезничка сила која се борила против СВАКЕ од њих. Чланак (уз доста илустрација) детаљно описује како су руски авиони и посаде (са кинеским ознакама) против Јапана оперисали у оквиру авијације кинеских националиста – што је Рузвелту послужило као инспирација и модел за операцију „Летећи тигрови“.

Потопљени брод о којем је реч је носач авиона „Јамато – Мару“, модификовани путнички брод којег су Јапанци употребљавали као плутајући аеродром, све док га није потопио Хрјукин са својим двомоторним бомбардером Тупољев СБ-2. Остаци брода се и данас могу видети на обали реке Јангце.

suhoj super jet Q=

СДЕЛАНО У НАС: Први лет још једног Сухој Суперџета

Шести ове године. За „Аерофлот“.

WNA: Русија је светски лидер у развоју нуклеарних технологија

Светска нуклеарна асоцијација – WNA још наводи да „Росатом“ има портфолио изузетних поруџбина у укупном износу од 100 милијарди долара – захваљујући приступачности, поузданости, безбедности и снази руских фисионих реактора. У 2014. је само портфељ поруџбина нуклеарних реактора „Росатом“-а порастао са 20 на 28. Русија данас гради више реактора у иностранству него било која друга земља.

СДЕЛАНО У НАС: Теретни саобраћај руских морских лука у периоду јануар-март 2015. повећан за 8,9%

Зато што руске бродске компаније више не користе луке у Украјини или балтичким државама, већ руске.

СДЕЛАНО У НАС: Видео извештај о кримском бродоградилишту

Руски браниоци људских права траже да Русија признаје документа ДНР и ЛНР

Већина становника ДНР и ЛНР има украјинска лична документа, међутим, њима постепено истиче важност, а украјинске институције у Донбасу више не функционишу. Зато ДНР и ЛНР издају своја документа, али их Русија не признаје за важећа, што компликује трговину између два политичка ентитета и прети да хуманитарна ситуација у Новорусији постане још гора. С друге стране, признати документа ДНР и ЛНР за важећа било би исто што и признати ове две републике.

pancir 2

Руске Војно-ваздушне снаге уводе у службу Панцир-С2

 Панцир-С2 је противваздушни систем кратког домета против малих и „стелт“ циљева, крстарећих ракета, дронова и прецизно вођене ваздух-земља муниције. Његова употреба укључује како одбрану ваздушног простора тако и блиску заштиту С-300 и С-400 пукова од противрадарских ракета.

ruska snajperska puska vs_121

Сергеј Плахов: Нови бренд

Снајперска пушка ВС-121 фабрике „Ижевск“ је у завршној фази развоја. У Оружаним снагама РФ ће заменити чувену снајперску пушку Драгунов СВД.

Кијевска чајка: Летопис привреде у пропадању

Ахметовљев „Метинвест“ прогласио банкрот. Страни кредитори неће Украјини отписати дугове. Дажбине расту и рашће све више. У свим привредним гранама прогнозирају пораст незапослености. Воће и поврће ће ускоро постати недоступно већини Украјинаца. Али има пара да се промене сва улична и обележја по зградама што подсећају на хероје и значајне личности из совјетског доба. Ко још има новца? Коломојски, купује недавно банкротиралу „Делта банку“.

sankt peterburg _XL

Санкт Петербург – играчка

Фото галерија снимака Санкт Петербурга Дмитрија Песочинског са 300м висине. Преко 30 фотографија које стварају илузију да се гледа на велику макету града.

ruski kosmodrom s

Историја Бајконура

Богато илустрован историјат развоја једног од најважнијих космодрома на свету.

sant peterburg istorija  s

Сергеј Ларенков: Санкт Петерсбург. Временска машина за 19. век

Цео блог је сачињен од галерија фото-монтажа „ново преко старог“. Али овог пута су коришћене уметничке слике с темама Санкт Петербурга 19. века.

Џ. Хоук / Fort Russ / Ћирилизовано –