Прочитај ми чланак

Србин звани „Паук“ сам напао 300 навијача и поцепао заставу БиХ! (ВИДЕО)

0

 

РЕПУБЛИКА СРПСКА – Навијач фудбалског клуба Дрина из Зворника, Драган Еркић, кога зову Паук, сам се сукобио са навијачима Сарајева, који себе зову “Хорде зла”.

Паук је дошетао до трибине са противничким навијачима и после неколико вербалних препирки покушао је да отме заставу на који су били нацртани љиљани.

Међутим, није успео да је скине, али је поцепао један део и натерао навијаче Сарајева да остале заставе повуку са трибине како не би и њих дохватио.

Обезбеђење баш није реаговало како треба, а тек после неколико минута, кад су га Хорде зла гађали столицом, а он се залетео да се бије са њима, успели су да склоне Паука од навијача Сарајева.

Како Правда незванично сазнаје, застава са симболима „љиљана“ у Републици Српској важи као ратни симбол муслиманско-муџахединских војних снага, а Драган Еркић је, према незваничним информацијама, познат као патриота и учесник рата, те некадашњи припадник „Црвених беретки“. Еркић је истицање ове заставе доживео као директну провокацију на национално-верској основи и због тога је реаговао овако оштро.

 

Tanjug