Прочитај ми чланак

ЗБОГ ГРЧКЕ ЋЕ ПРВО ПОЧЕТИ ОПШТИ РАТ У ЕВРОПИ а онда ће почети и светски рат

0

americka vojska avganistan
Могућност распада Европске уније би могла да буде варница која ће покренути урушавање глобалног дуга и довести до насилних конфликата широм света.

Деловање Грчке би могло да доведе до панике на Вол Стриту и одузимања новца на рачунима многих људи. Такође би могло да дође до радикалне дестабилизације источне Европе уз појачани ризик од конфликта између Русије и западноевропских нација (укључујући НАТО и САД).

Да би се схватила срж тога, прво се мора разумети историја Европе.

Социјализам не успева да одржи новац других

Грчка је банкротирала. Као и све социјалистичке државе, остала је „без новца других“, а ти „други“ су у овом случају Немци. Модерна Немачка је економско чудо Европе, пошто се подигла из пепела Другог светског рата, поражена и осрамоћена, поново остваривши улогу најјаче нације у Европи. Као што је некада командовала моћном војском, тако данас командује моћном економијом.

Немци су паметни, вредни, иновативни и окренути ка квалитету. Међутим, досадило им је да спашавају власти које неефективно троше новац попут Грчке. Када је Немачка захтевала од Грчке да сасече трошкове путем програма мера штедње, Грци су одабрали радикалну, неискусну и нову власт која сматра да су мере штедње немогуће и одбили да наставе са игром централних банкара Европе.

Тренутно Грчка тврди да неће исплатити своје дугове европским банкама јер су исте те централне банке опљачкале грчку економију империјалистичким дужничким шемама.

Излазак Грчке из еврозоне би могао да покрене талас дугова

Будућност Европске уније је у питању. Уколико се Грчка повуче, врло је могуће да ће се Европска унија распасти. То би узроковало огроман глобални финансијски колапс који би се раширио и на Америку.

Прво би дошло до огромног раста акција САД због убрзаног протока капитала у САД. Међутим, убрзо након тога би дошло до колапса америчке берзе зато што ће америчке банке постати несолвентне.

То још није ни најзанимљивији део: Грчка истинито оптужује Немачку да никада није отплатила своје ратне дугове грчким централним банкама. За време рата, нацистички режим је приморао грчке банке да им позајме новац.

Овај зајам се накупљао деценијама а никада није исплаћен. Уместо исплате дуга, немачки политичари су покушали да забораве ту чињеницу, претварајући се да основни принципи дуговања и рачуноводства не важе тамо где политичкој елити то не одговара. Шпигл је навео да по одређеној рачуници Немачка дугује Грчкој чак 12,8 милијарди долара.

Грчка сада захтева да јој се исплати овај дуг као услов да остане у Европској унији. Међутим, 12,8 милијарди долара није мала сума, чак ни за Немачку.

Ту је такође и питање неколико стотина милиона долара у злату које је украо Трећи Рајх. Како Шпигл наводи:

„Каракусис је провео пет месеци ишчитавајући 50.000 страна оригиналних докумената из архива централне банке. То није било нимало лако. Проучавањем је израчунато да је од грчких Јевреја украдено 7.358 килограма чистог злата, што данас вреди око 250 милиона долара“.

Чини се да Грци желе своје злато назад… или бар исплату еквивалентну у вредности злата које је од њих украдено. Ово је постао проблем који може утицати на будућност света.

Зашто је све ово битно?

Колапс Европске уније ће катастрофално дестабилизовати читаву Европу. Европска унија је формирана на нади и претпоставци да ће људи из невероватно различитих култура моћи да забораве на прошлост и да се предају културној хомогенизацији као „Европљани“. Међутим, сама нада није била довољна. Народ Грчке се у 2015. години још увек сећа ратних злочина нацистичке Немачке из 1943. године, чак иако су већ дуго заједно инкорпориране у Европску унију. Сада би то исто сећање могло да уништи Европску унију.

Уколико дође до распада Европске уније, у Европи ће избити разни регионални ратови око такозваних „граница“. Штавише, пад Европске уније би охрабрио Русију да се утврди у Украјини и одбрани од америчких војних база које се сада налазе у већини држава које се граниче са Русијом.

Русија мора одржати стратешку контролу над овим граничним државама како би могла да извози свој примарни ресурс: енергију. У међувремену, Немачка мора одржати јаке економске односе са богатим нацијама које могу да приуште увоз немачких висококвалитетних производа који представљају срж немачке економије.

Распад Европске уније би дестабилизовао и Немачку и Русију управо из ова два наведена разлога, покрећући исте страхове и несигурности због којих је немачка напала Русију у Другом светском рату.

Та инвазија је била стратешки потез за окупирање Стаљинграда, не због самог града, већ зато што је он био капија ка огромним енергетским и стратешким ресурсима Русије који су Хитлеру били потребни за финансирање његове ратне машине.

nato nemacki vojnik

НАТО и Немачка су војно слаби

Данас Немачка нема значајну војску. С друге стране, Русија поседује веома моћну војну силу уз велику предност у односу на западну Европу због својих енергетских цевовода. У међувремену, НАТО постоји само на папиру и у ствари представља војну снагу Америке, која је исцрпила своју војску на Блиском истоку.

Док је Америка била заузета деактивирањем бомби у Авганистану, Русија је окупирала „стратешку позицију“ на северном полу. Тако Русија може комотно да прети читавој западној Европи и Северној Америци нуклеарним нападима (уколико до тога дође).

Русија је такође насељена јаким, издржљивим људима, који су навикли да живе скромно. Они могу много више да истрају у рату него људи из богатих нација као што су Америка или Велика Британија. Заправо, млади Американци су сада толико гојазни да америчка војска данас одбија четвртину пријављених због претеране тежине.

Економски рат претходи војном рату

Са економске стране, Русија је ујединила снаге са Кином како би покренула своју алтернативу SWIFT међубанкарског система трансфера новца. Кина скупља огромне количине резерви злата како би подржала своју валуту док Русија продаје долар и заобилази западне санкције на креативне начине, продајући енергију за физичко злато.

Сам долар срља ка глобалном колапсу из простог разлога што га не подржава ништа осим пољуљане вере. Председник Никсон је престао да подржава долар златом 1971. године и од тада се Америка креће ка неизбежном колапсу.

Штампају се све веће количине новца што само од себе имплицира инфлацију, а при чему сви они који су луди да држе новац у банкама бивају тихо поткрадани. У међувремену, Форт Нокс није пун злата већ пун дугова. Велики део физичког злата полако али сигурно накупља Кина.

Глобални економски рат је сада усмерен на Америку и хегемонију долара

У питању је глобални економски и војни рат који Кина и Русија воде против западних сила – САД, НАТО-а, Европске уније и Немачке. Грчка је сада кључна у читавој овој причи, пошто би њен излазак из еврозоне могао да олабави чвор и сруши лабаве темеље дужничког царства западних нација.

Уколико би Кина рецимо најавила распродају америчког дуга, док би Русија сасекла енергетске залихе западној Европи, економске импликације по Европу и Америку би биле катастрофалне. Влада САД не би могла да прода свој нови дуг другим нацијама. Једина опција би била штампање нових количина новца, што би представљало економско самоубиство, јер би настала хиперинфлација. Настале би несташице хране, уличне туче итд.

Влада САД би ускоро морала да престане са финансирањем ЕБТ картица и пензија. То би тек довело до туча на улицама и уништења већих градова. Уследила би војна управа, укидање Нацрта о правима и војна окупација америчких градова с циљем одржавања реда.

Управо зато се Немачка и САД толико труде да спрече распад Европске уније и наставе да одржавају илузију економске стабилности. Распад Европске уније би разоткрио све неисплаћене дугове које западне власти не могу да исплате.

Читава будућност Запада сада виси у рукама Грчке.

Majk Adams (Natural News)

(Webtribune.rs)