Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Ко разара српску породицу? (Видео)

0

tribina dveri

Покрет Двери и издавачка кућа “Catena mundi” приредили су 25. марта 2015. трибину “Ко разара српску породицу?”.

Трибина је посвећена скупу нових, како су их организатори назвали, антипородичних закона о родној равноправности, забрани телесног кажњавања деце, сексуалном васпитању и легализацији истополних бракова.

Том приликом, у препуној сали Скупштине града, говорили су психотерапеут др Зоран Миливојевић, виши научни сарадник института за европске студије др Миша Ђурковић и православни публициста мр Владимир Димитријевић.

Према речима члана Старешинства Двери, Бошка Обрадовића, трибина је увод у овогодишње, 10. јубиларне Летње духовне вечери.

“Отворена је контроверзна табу тема, поводом нових закона који ће разорити традиционалну породицу и вредности и негирати морал. Они ће омогућити промоцију хомосексуалности и сексуалних изопачености у вртићима и школама, усвајање деце од стране истополних бракова, телесно кажњавање биће изједначено са злостављањем деце и створиће се услови да малишани злоупотребљавају своја права на штету родитеља. Проблематично је и увођење сурогат материнства, односно могућност да жене продају услугу мајчинства. Све то ће угрозити учења не само православне цркве, већ и свих других традиционалних верских заједница”, изјавио је он за ГЗС и додао да највидљивија последица може бити даље смањење броја становника у Србији.

Он сматра да ће бити створена тоталитарна држава која преузима контролу над децом и одузимати их уколико их родитељи васпитавају на уобичајен начин.

Ђурковић: Љубав и верност прогнани из брака

Миша Ђурковић је поручио да породицу већ разарају законска решења уведена од 2000. године.

“Из брака се избацује обавеза верности, сексуалне активности су слободне без икаквих правних, имовинских и других последица. Љубав је уклоњена као основ брака, жене се посматрају као машине за производњу деце за хомосексуалце и старе парове са Запада. То промовишу велике силе, које желе да смање светску популацију и униште мале народе попут нас, који се не уклапају у њихову визију света”, рекао је он за ГЗС.

Миливојевић: Постојећи закони штите децу од злостављања, нови нису потребни

Држава не размишља на прави начин о васпитању деце, већ одређене групе предлажу законе, без јавне расправе, на шта грађани као порески обвезници имају право, и могућност да се побуне против ствари које им сметају, поручио је Зоран Миливојевић.

“Већ годинама постоје закони који добро штите децу од физичког злостављања у породици. То исто мисле и адвокати и правници. Оно што се предлаже подразумева својеврсно преваспитавање родитеља, путем семинара и приручника, чиме манипулишу страни центри моћи. Надам се да то неће заживети и да се у васпитање деце неће нико мешати, сваки разумни политичар би тај предмет одложио на 10-15 година, како би се боље сагледало шта да се ради”, закључио је он.

(Глас западне Србије)