• Почетна
  • ВИДЕО
  • ПОТЕРА: Погледајте ово су странци који су отели српско дете и хтели да га убију! (Видео)
Прочитај ми чланак

ПОТЕРА: Погледајте ово су странци који су отели српско дете и хтели да га убију! (Видео)

0

DETE

Двогодишња девојчица која је отета данас око 13 часова у београдском насељу Браћа Јерковић, пронађена је након два сата полицијске потере, а троје отмичара је ухапшено и код њих је пронађен пасош за дете.

Курир је дошао у посед ексклузивног снимка из истраге на којем се види како БМW, у којем се налазе отмичари, пробија рампу на ауто-путу. Неколико минута касније монструми су сустигнути и ухапшени.

Подсетимо, отмичар је усред дана пришао жени са леђа, оборио је и отео девојчицу из мајчиног наручја, убацио је у БМW, где су га чекале две жене и сви заједно су побегли. Полиција их је муњевитом акцијом ухватила у тренутку док су аутомобилом пробили рампу код Шимановаца.

Полиција је саопштила да је ухапсила троје француских држављана М. С. (1969), С. А. Г (1965) и Ш. Е. К (1989), који се терете за трговину људима.

МУП је навео да су осумњичени ухапшени око 15.00 сати на подручју Сремске Митровице.

Девојчица је пронађена без повреда и враћена родитељима, а осумњичени ће бити приведени, уз кривичну пријаву, Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Како сазнаје „Блиц“, према подацима у пасошу, осумњичени отмичари су  Себастијан Бранко (52) и Сабрина Горин (49). Они имају документ који изгледа као француски пасош.

Ухапшени отмичари говоре на страномј језику, и  неће да сарађују са полицијом.

САОПШТЕЊЕ ПРЕМИЈЕРА

„Отмица детета у београдском насељу Браће Јерковић узбудила је целу јавност Србије. Поносан сам на реакцију државе и честитам министру унутрашњих послова и полицији на хитрој и ефикасној акцији. Похваљујем полицајце оперативце који су учинили све да спасу отету девојчицу, чак и у тренутку кад су криминалци, бежећи од полицијске потере, покушали да је баце преко ограде и тако тешко повреде или убију“, каже се у саопштењу премијера Вучића. 

(Курир, Блиц, Агенције; видео: Курир)