Прочитај ми чланак

Састанак Ивице Дачића и Александра Чепурина

0

pol dacic

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је данас са амбасадором Русије у Београду Александром Чепурином о активностима Србије у својству председавајуће ОЕБС-у.

Током разговора нарочита пажња посвећена је процесу имплементације пакета мера из Минска од 12. фебруара ове године и ангажману Специјалне посматрачке мисије ОЕБС-а у Украјини.

Дачић је нагласио да Србија тренутно ради на усаглашавању новог мандата Мисије, који би ускоро требало да буде усвојен на Сталном савету ОЕБС-а у Бечу.

Чепурин се раније данас састао и са премијером Србије Александром Вучићем.

Вучић и Чепурин о сарадњи Србије и Русије

Премијер Србије Александар Вучић разговарао је данас са амбасадором Русије у Београду Александром Чепурином о политичкој и економској сарадњи две државе.

Чепурин је пренео став да Русија искрено жели да Влада Србије успешно спроведе планиране реформе како би земља и народ напредовали, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима.

Обострано је констатовано да је неопходно дефинисати конкретне кораке у циљу унапређења привредне сарадње двеју земаља, посебно у областима хемијске индустрије и пољопривреде.

(Танјуг)