Прочитај ми чланак

РЕКЕТИРАО МИШКОВИЋА – тражио пола милиона евра за „компромитујући материјал“!

0

miroslav-miskovic

Дарко Ђоловић (21) из Чачка ухапшен је због сумње да је покушао да изнуди пола милиона евра од власника „Делта холдинга“ Мирослава Мишковића!

Како Курир незванично сазнаје, младић је бизнисмену претио да ће, уколико му не да новац, објавити „компромитујући материјал“ о њему.

– У вечерњим сатима 12. јануара он је у бизнисменово двориште убацио фасциклу са одштампаном поруком у којој је захтевао новац, и претио да ће, ако му га не да, објавити снимке наводних разговора који могу утицати на исход судског поступка који се води против њега – саопштила је јуче полиција.

Измислио снимке

У истој поруци коју је убацио у Мишковићево двориште, Ђоловић је оставио и број телефона. У наредним данима он је, користећи посебан телефон и СИМ картицу, чији је број оставио у поруци, свакодневно проверавао да ли му се јављао оштећени.

– Приликом претреса стана у Чачку полиција је пронашла мобилни који је користио, док су у становима у Београду пронађени компјутер и штампач на којима је писао односно штампао поруке – потврдили су из полиције.

Бизнисмен је ове претње схватио веома озбиљно.

– Ђоловић је на саслушању одмах признао да је Мишковићу тражио новац јер је желео да живи боље и да путује. Рекао је да је био у свађи с родитељима и да су они одбијали да му дају паре. Дошао је на идеју да новац покуша да изнуди од Мишковића јер је знао да је богат – каже извор из истраге. Како објашњава, он је признао и да је компромитујући материјал измислио, као и да никакви снимци не постоје.

Нема досије

Дарко Ђоловић до сада није имао полицијски досије.

– Све је урадио потпуно аматерски, али још се проверава да ли је у покушају уцене био сам или је имао и помагаче – додаје саговорник из истраге.

Ђоловићеви познаници шокирали су се кад су чули да је ухапшен.

– Он је миран младић и никад није правио проблеме, не знам како му је тако нешто пало на памет – каже познаник ухапшеног младића. 

У „ДЕЛТИ“ БЕЗ КОМЕНТАРА

У „Делта холдингу“ јуче нису желели да коментаришу хапшење Дарка Ðоловића, као ни уцене којима је од власника компаније намеравао да изнуди новац.

– Све је у рукама истражних органа – кратко су рекли у „Делти“. 

(Курир)