Прочитај ми чланак

ЦЕО ЖИВОТ НА ЗАЈАМ У Србији се само не умире на кредит

0

krediti

За финансирање свих људских потреба, од рођења па све до дубоке старости, у Србији је могуће подићи наменски кредит. На зајам се рађамо, школујемо, лечимо, одмарамо се, кућимо, проводимо последње дане…

Живот на рате и на одложено за многе је једини начин да приуште себи оно што не би могли током месеца издвајањем од плата. Иако је велики број потреба због којих се задужујемо у банкама оправдан, неке спадају у чист луксуз који на крају и те како кошта дужнике.

Много њих и данас због манира „једном се живи“ отплаћује егзотична летовања која су због високих камата преплатили, па их један одмор кошта као да су обишли пола света… Због кеш кредита, који спадају међу најскупље али и најтраженије банкарске производе, многи отплаћују рате а да већ после неколико година и забораве за шта су потрошили тај новац.

А кеш зајам је начин да се закрпе све финансијске рупе. Он служи да би се платили заостали рачуни, вратили дугови… Према подацима Удружења банака Србије, 2014. је сваки становник за банкарске услуге у просеку дуговао 861 евро. Од тога 780 евра само за кредите, 32 евра за дозвољени минус, 42 евра за потрошњу на кредитним картицама, а шест евра за лизинг.

За девет година успели смо да у просеку дуплирамо дуг према банкама, а расте и број оних који не могу на време да отплаћују своје рате.

(Блиц)